De opvolger van Humberto

Dit weten we misschien nog niet over Twan Huys 

 

Opeens is hij daar om Humberto te vervangen bij RTL Late Night. De 53-jarige Twan Huys. Maar wie is hij eigenlijk echt? 

 

En waar kennen we hem van? Natuurlijk. Twan presenteert al lange tijd Nieuwsuur en College Tour (dat hij zelf heeft bedacht, overigens), maar daar gaat een einde aan komen. Ergens is de transfer wel een logische stap voor Twan, want hij gaat er zo’n 7,5 ton mee verdienen per jaar, met zijn nieuwe baan. Andere bronnen houden het zelfs op een miljoen. Dat is zes keer zoveel als wat hij nu verdient bij de NPO. Toch blijft het een sprong in het diepe, want hij heeft niet eerder zo’n talkshow gepresenteerd.

 

Wat doet Twan verder in zijn leven? Hij heeft veel met Amerika en is voormalig Amerika-correspondent. Hij werkte maar liefst zeven jaar lang in de VS als correspondent. Daarna ging hij aan de slag voor de publieke omroep. Wat minder mensen van hem weten, is dat hij al zes boeken heeft geschreven, waaronder ‘De Clintons’ en ‘Ik ben een New Yorker’, over zijn ervaringen in de VS.

 

Twan heeft zin in zijn nieuwe carrièrestap. “Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na elf jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL.” Oud-RTL-baas Fons van Westerloo zegt in de Volkskrant dat hij er wel vertrouwen in heeft: “Met Huys zullen relevante gasten eerder naar Late Night komen. Als hij belt, komt de minister wel aan de telefoon.” Er gingen trouwens geruchten dat RTL eerder nog Matthijs van Nieuwkerk zou hebben gevraagd voor de klus. 

Zelfs Eva Jinek zou zijn gevraagd. Maar dit wordt ontkend: ‘Twan was de eerste keuze’. 

 

En privé, dan? Hij is geboren in Limburg en schaamde zich vroeger voor zijn Limburgse accent. De jonge Twan dacht dat hij met zo’n accent nooit zou kunnen doorbreken in de televisiewereld. En hij zag er een stuk wilder uit, in zijn studentenjaren.

 

Toen hij afstudeerde als journalist droeg hij zelfs nog een oorbelletje. Twan is inmiddels getrouwd met zijn grote liefde Cheryl. Ze hebben samen twee kinderen: Jack en Dylan Rose.

 

Wij wensen hem alvast veel succes met zijn nieuwe klus. Het zal niet meevallen om Humberto te vervangen na al die jaren. Maar als iemand het kan, is het Twan wel. “Na vele prachtige jaren bij de publieke omroep is het tijd voor verandering”, aldus het nieuwe RTL Late Night-gezicht.

 

Door: Redactie franska

beeld businessboostlive