Wordt dit nu mijn nieuwe mode­accessoire?

 

Het designermondkapje viel op tijdens de Fashion Week in februari. Ga ik dit nu ook echt dragen?

 

In februari keek ik er nog met gefronste wenkbrauwen naar. Foto’s van de catwalks in de grote modesteden Milaan, Parijs en New York van modellen met een blits mondkapje op het perfect opgemaakte gezicht.

 

Ik vond het er maar gek uitzien, zelfs helemaal nergens op slaan. Welke malloot draagt er nu een mondkapje? En al helemaal eentje die matcht met haar outfit?

 

Inmiddels kijk ik er met heel andere ogen naar. Ik begin er langzaam aan te wennen dat er mensen om me heen zo’n kapje dragen. Op straat, in de supermarkt en ook in het openbaar vervoer.

 

Want hoe gaat dat straks als we weer wat meer mogen? Ik verlang enorm naar een knipbeurt bij de kapper. Zou best wel weer eens een middagje ouderwets willen winkelen. En mijn kinderen moeten straks weer met de trein en de metro naar hun opleiding reizen. Zou het dan helpen om een mondkapje te dragen? Misschien ga ik het dragen van zo’n ding dan dus wel sneller dan ik dacht normaal vinden en wordt het zelfs mijn nieuwe modeaccessoire.

 

Maar omdat die kapjes werkelijk nergens te koop zijn zal ik ze dus zelf moeten maken. Zo moeilijk is dat niet hoor. Ik heb een patroon gevonden en een filmpje hoe ik zo’n kapje in elkaar kan fröbelen. Als jij ook wil weten hoe je dat moet doen klik dan even hier.

 

Nu nog even bedenken of ik een huis-tuin-en-keukenkapje met een gezellig bloemetje wil, of een heus designerding dat matcht bij mijn outfit of the day.

 

 

 

Deze dan maar doen? Zo’n blauwe tas heb ik nog wel ergens liggen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

🇸🇪 IKEA MASK OUTFIT (2017)

Een bericht gedeeld door Zhijun Wang (@zhijunwang) op

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit