1 nieuwe lamp of 50 gevulde boodschappenkarren? 

 

Renee kiest voor de boodschappen, praktisch ingesteld als ze is. Maar als ze haar hart mocht laten spreken, werd het de lamp.

 

Maison Jansen, ik vind je ontwerpen fantastisch, maar ik kan het niet betalen. Meubelfabriek Maison Janssen is opgericht in de jaren ‘80 in Parijs en werd beschouwd als het eerste echte design bedrijf met klanten uit Amerika en heel Europa. De ietwat dramatische Art Deco stijl werd gecombineerd met een vrij praktische inrichting. Een van hun bekendste presentaties was de herinrichting van het Witte Huis in 1962. Tot op de dag van vandaag is Maison voornamelijk bekend van hun verlichting. Deze staan bekend om de kwaliteit van de ontwerpen en materialen. Hun klassieke collectie heeft exotische invloeden een geeft daarmee een knipoog naar de natuur.

En juist van deze ontwerpen ben ik ontzettend fan. Niet omdat je nu overal palmbomen ziet (zoals hier en hier) maar naar mijn idee kan verlichting veel doen in je huis. Juist de lampen van Jansen zijn echte objecten die sfeer geven in huis. Helaas beginnen de meeste van deze lampen bij €5000,- En jammer genoeg denk ik dan toch ook aan de hoeveelheid boodschappen die ik daarvoor kan doen, dus dat is een no go. Goed nieuws (voor mij) en voor iedereen met dezelfde portemonnee als ik, HK living komt ook met een heel leuk ontwerp en die is stukken vriendelijker geprijsd.

 

Palmboom tafellamp met twee fittingen, goudkleurig en van messing gemaakt €349 HK Living

Klik hier om hem direct te bestellen

 

Replica ja of nee?

[poll id=”15″]

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.