Western Wonen

 

Hou je niet zo van getut en zachte kleurtjes maar meer van stoer? Deze westernstijl zou dan zo maar eens een schot in de roos kunnen zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alsof je zo in een westernfilm stapt waar een vrouwelijk sausje overheen gegooid is. Authentieke materialen blijven de basis: leer, canvas en zachte (nep) vachtjes mogen niet ontbreken in deze stijl. Als aanvulling is hier de kleur brique (rood) gebruikt, waardoor de sfeer wat warmer en knusser wordt.

Als basis zien we in dit huis veel beton gemixt met baksteen of kalkverf. Alles behalve strak gestucte oppervlakten maken hier het verschil.

In de slaapkamer hangt boven het bed een bijzonder object dat je eenvoudig zelf maakt. Hiervoor is nodig: één stok en grof touw. Eventueel wat hout om eraan te rijgen. Ook leuk is om hier wat touw met veren tussen te hangen. Je knoopt alles aan de stok en hij is klaar om op te hangen.

Op het bed ligt een uniek handgemaakt sprei. Een mooi plaid of sprei kost vaak een flinke duit maar maakt de kamer wel uniek.

In een westernhuis mag het gewei natuurlijk niet ontbreken, het is een hele hype op dit moment en ze zijn verkrijgbaar in veel woonwinkels, zoals Loods 5. De zachte vachtjes op de eetkamerstoelen zorgen altijd voor een fijne sfeer en maken deze stijl helemaal af.

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, is een bescheiden foodlover en tuiniert graag zonder groene vingers. Denkt altijd aan die roze olifant en is dol op magazines en mooie uitzichten. 

Fotografie: Wertvoll fotografie en Madam Stoltz