Op deze stralend zonnige lentedag heb ik een superleuke prijs voor je geregeld.

 

 

Als ik naar mijn tuin kijk zie ik zo hier en daar weer nieuw fris groen boven de grond uitpiepen. Zo links en rechts staan er al bomen in de gele bloesem en met een beetje mazzel hebben mijn hortensia’s de winter overleefd. Heb jij je nooit eens afgevraagd waarom sommige hortensia’s blauw zijn en andere roze? Ik wel. In het mooi geïllustreerde boek ‘Tuinmysteries’ van Guy Barter lees ik het antwoord.

 

Want Guy heeft er verstand van. Hij werkte jarenlang bij de Britse Ro­yal Horticultural Society, het grootste tuin-goede-doel ter wereld. Zij organiseren onder andere de beroemde Chelsea Flower Show. Omdat hij zoveel vragen kreeg over tuinieren zetten Guy een adviesdienst op die meteen een doorslaand succes was. Zeker nu we in coronatijd als een malle aan het tuinieren zijn geslagen zitten veel mensen met de handen in het haar. Want niet iedereen heeft er verstand van, maar iedereen wil wel een tuin of balkon waar alles groeit en bloeit. En daar kan Guy je bij helpen

 

In het boek geeft hij met leuke feitjes en prachtige illustraties antwoord op 130 vragen. Mensen met en zonder groene vingers krijgen niet alleen praktische tips en duidelijke informatie over bloemen en planten, hoe de bodem werkt en hoe het zit met de seizoenen, maar ook of de lucht in een paprika hetzelfde is als de lucht daarbuiten. En of bier helpt tegen slakken. Wil je het antwoord weten? Doe dan mee en wie weet ben jij een van de vijf winnaars van dit leuke boek.

 

Hoe? Door een reactie achter te laten onder dit Facebookbericht of een mailtje te sturen aan winnen@franska.nl.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit