Bibian Mentel blijft voor altijd een beetje bij ons 

 

Om 21:03 uur kreeg ik de melding van mijn NOS-app binnen: ‘Bibian Mentel (48), drievoudig paralympisch kampioene snowboarden, overleden’.

 

 

RTL volgde met ‘de sportvrouw van wie iedereen hield’ en dat is precies zoals het blijft. Bij Beau schoven Humberto Tan en Erik Scherder aan om haar te herinneren. Ruben Annink sloot de avond af met zijn eerbetoon aan Bibian.

 

 

Bibians man Edwin reageerde vanmorgen op haar overlijden via haar Instagram. “Ondanks dat Bibian stervende was behoren de laatste weken tot de mooiste weken van mijn leven”, schrijft hij. Edwin is trots dat ze zoveel mensen heeft weten te raken.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Bibian Mentel (@bibianmentel)

 

Het is bijna niet te bevatten hoeveel indruk Bibian Mentel op mensen heeft gemaakt. Op social media blijven de herinneringen binnenstromen. Een kleine greep uit de grote reacties op het overlijden van Bibian.

 

Chantal Janzen benadrukt het geluk dat ze had om haar te mogen kennen. Ze deelt een foto van een breeduit lachende Bibian bij Dancing With the Stars.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official)

 

Humberto reageerde bij Beau aan tafel op het overlijden van Bibian en maakte meteen zijn belofte aan haar waar. Hij beloofde zich in te zetten voor haar Mentelity Foundation en deed dat meteen aan tafel. Op Instagram laat hij een ‘X’ achter.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan)

 

Ook uit politiek Den Haag komen de eerste berichten binnen. Hugo de Jonge ziet Bibian als een voorbeeld. Waar anderen stopten ging Bibian door, schrijft hij op social media. Ook Mark Rutte prijst haar positiviteit in een bericht op Twitter.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door hugodejonge (@hugodejonge)

 

 

Samantha Steenwijk vertelt zo dankbaar te zijn dat ze vorige week nog op de rand van je bed mocht zitten. Ze schrijft over hoeveel ze van Bibian heeft geleerd en dat ze haar voor altijd zal missen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Samantha Steenwijk (@samanthasteenwijk)

 

En omdat het Bibians liefste en laatste wens is: steun de Mentelity Foundation. Sms LEEF naar 4004 en laat haar droom uitkomen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door ????????? ?????????? (@mentelityfoundation)

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans