Ja, er is alweer een week voorbij. Tijd voor een nieuwe Woensdag Windag…

 

Laatst zat ik bij mijn vriendin S. op de bank en het zweet brak me uit. Ik had het gevoel dat ik als een raket opsteeg en de stoom uit m’n oren kwam. Lichtelijk paniekerig keek ik naar S. die me geruststellend aankeek en zei: ‘Opvliegertje zeker?’

 

Zo, dat werd me toch een leuk gesprek over die seksloze overgang. Herkenning alom over het verdwijnen van je taille, dat je soms een geheugen als een gatenkaas hebt, of in de ochtend zo stijf bent dat je nauwelijks de trap afkunt. S. had een hartstikke goed boek waarin er in klare taal wordt uitgelegd wat er nou precies aan de hand is met het lichaam van een vrouw in de overgang. Ook leuke meisjes worden vijftig. Geschreven door vrouwen met verstand van zaken.

 

Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries en gynaecoloog dr. Manon Kerkhof leggen haarfijn uit wat de verandering van je hormoonspiegel allemaal met je doet. Ze geven tips om die menopauze wat aangenamer te maken en bij wie je om hulp kunt vragen als je er zelf niet meer uitkomt. Geen treurig verhaal, maar informatie waar je wat aan hebt. Wetenschappelijk onderbouwd en superleuk geschreven.

 

Inmiddels ligt het boek op mijn nachtkastje en lees ik dat het allemaal normaal is en ook weer overgaat. Wat heerlijk!

 

Zou jij dit boek ook willen hebben omdat je af en toen niks meer snapt van je eigen lijf? Dan is dit de Woensdag Windag voor jou. Ik mag 5 exemplaren van Ook leuke meisjes worden vijftig weggeven. Moet je wel even een reactie achterlaten op Facebook onder dit artikel. En als je geen Facebook hebt, een mailtje naar winnen@franska.nl. Over een week maak ik de winnaars bekend.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit