Ik heb een heerlijke Woensdag Windagprijs die moeiteloos in de vakantiekoffer past. Precies wat je straks nodig hebt als je lekker in de zon ligt.

 

 

 

 

De Duitse Monika Peetz werkte al jaren op een reclamebureau en bij een uitgeverij voordat ze redacteur werd bij de Bayerische Rundfunk. Daar was ze onder andere verantwoordelijk voor de wereldberoemde Krimi-serie Tatort. Daarna ging ze schrijven. Eerst maakte ze scenario’s voor grote tv-producties in Duitsland en Nederland en dat was zo’n succes dat ze wel een boek aandurfde. Haar debuutroman De Dinsdagvrouwen werd meteen een bestseller, dus dat het schrijven een succes werd, kun je wel zeggen. Inmiddels wordt haar werk vertaald en uitgebracht in 26 landen en ligt haar nieuwste boek Lichtjesavond, het tweede deel van de Zomerzussen-reeks, nu in de winkel.

 

‘De vier zussen keren terug naar Bergen aan Zee om het familiegeheim rond de dood van hun vader te ontrafelen. Een spannende zoektocht naar de waarheid tegen de achtergrond van een zomerse vakantie.

 

Elk gezin heeft een geheim. De familie Thalberg had er twee. Het recept voor de beste cheesecake ter wereld en de vraag wat er echt gebeurd was in de nacht van de storm waarin de vader een ongeluk kreeg. Tijdens de zomervakantie keren de vier zomerzussen terug naar Bergen aan Zee. Deze strandvakantie wordt de ultieme beproeving. Een mysterieuze achtervolger zorgt ervoor dat de verhoudingen op scherp worden gezet. Alles draait om de cruciale vraag: waar was Johannes Thalberg in de nacht van de storm? Ieder van de zusters kent een stukje van de waarheid. En allemaal hebben ze iets te verbergen…’

 

 

Ook dit prachtige, meeslepende boek krijgt weer een heel bijzondere wending. Benieuwd hoe het afloopt? Ik mag 5 exemplaren weggeven. Ideaal voor de zomervakantie straks. Dus laat een reactie onder dit Facebookbericht achter en dan zou het zomaar kunnen dat er straks eentje voor jou is!

 

 

Je kunt me niet meer mailen om mee te dingen naar de Woensdag Windagprijs, alleen lezers die onder dit bericht op Facebook reageren maken kans. Houd de komende tijd dus je inbox van Facebook in de gaten, want het zou zomaar kunnen dat ik je via een chatbericht laat weten dat jij een van de winnaars bent. Dus zorg ervoor dat je berichtenfunctie is ingeschakeld! Reageer je niet binnen een week dan maak ik iemand anders blij met deze prijs.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit