Dit wordt weer een heel leuke Woensdag Windag. De vorige keer dat we dit kado weggaven ontplofte onze mailbox…

 

 

Ooit componeerde hij zeer succesvolle reclametunes. Daarna kocht hij een kasteel met 15 hectare aan wijngaarden waar hij wijnen maakt die internationale prijzen winnen en toen werd hij ook nog een bestsellerauteur van jewelste. Ilja Gort is inmiddels toe aan zijn volgende boek en het is weer een juweeltje.  

 

 

Natuurlijk heb je zijn Frankrijkromans gelezen, die allemaal in de bestsellerlijsten terechtkwamen. En natuurlijk ken je de verhalen over de eeuwige optimist Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Hun avonturen zijn terug te vinden in een heerlijke trilogie. En Ilja had nog volop inspiratie voor een vierde deel, waarin hij ons meeneemt in de wereld van mindfulness en spiritualiteit en alle wonderlijke cursussen die daar worden aangeboden. Want in zijn nieuwe roman De Hemel verkopen Abel en Angela hun wijndomein en beginnen een esoterisch centrum, Hemel op Aarde.

 

 

 

 

Daarover zei Ilja: ‘Ik kon geen afscheid nemen van mijn romanfiguren. In mijn hoofd kende ik ze beter dan mijzelf, ik kon hun reacties op elkaars gedrag voorspellen zoals je dat bij goede vrienden kunt. Terwijl ik een synopsis had opgezet voor een nieuwe roman in een heel ander speelveld, merkte ik dat het verhaal onder mijn handen afboog naar Abel, Angela, motorbendeleider Sjeng en zijn queen Kimberley. Met een hoofdrol voor de sprekende ezel Plato.’

 

 

Waarom een ezel, hoor ik je nu denken. Nou gewoon omdat Gort dol op deze dieren is. Ze zijn eigenzinnig, intelligent en hebben menselijke trekjes zoals geduld, empathie en trouw. Ze houden van een beetje comfort, maar ook van zekerheid en hij merkte tot zijn verbazing dat ze humor hebben en van grapjes houden. Bovendien, en dat is zeer verfrissend, ezels zijn altijd eerlijk, ze kunnen niet faken.

 

 

 

 

Alle ingrediënten dus voor een hilarisch boek dat je vandaag kunt winnen. Vijf exemplaren van De Hemel heb ik in de aanbieding, dus stuur me snel een berichtje met je naam en adresgegevens via winnen@franska.nl   

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit