Met het zonnetje komt het de komende dagen picobello in orde. Hoog tijd voor deze superleuke Woensdag Windagprijs.

 

 

 

In Amsterdam ligt er iets heel leuks op je te wachten: de Cultuur Ferry. Met deze nieuwe manier om de stad te verkennen stap je op en af van een historische sleepboot die je via het water langs diverse culturele hoogtepunten van de stad brengt. Da’s weer eens wat anders dan de doorsnee rondvaartboot. Dit kleine gezellige schip brengt je in no time naar bekende en minder bekende musea, voornamelijk gelegen in de Plantagebuurt en het Oosterdok. Er is altijd een erkende museumgids aan boord die je van alles kan vertellen over de historie van de hoofdstad en haar cultureel erfgoed. 

 

Wist je dat je met deze boot naar tal van prachtige plekken kunt varen? Ik noem er zomaar een paar: Ons’ Lieve Heer op Solder, Museum Rembrandthuis, het Museum van de Geest, Huis Willet-Holthuysen, of het geweldig leuke Grachtenmuseum. Hier vind je een overzicht van alle bekende plekken en verborgen parels waar de boot een stop maakt. Van april tot oktober kun je op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 9.30 en 17.30 uur elk half uur vanaf Amsterdam Centraal Station op de historische sloep stappen. In totaal duurt de vaart langs de hele route 1 uur en 40 minuten en de aanlegsteigers liggen op korte afstand van de instellingen. Zo kun je als bezoeker eenvoudig op- en afstappen om verschillende musea op een dag te verkennen. Dus maak alvast maar een lijstje van waar je naartoe wil.

 

De Cultuur Ferry is geschikt voor alle leeftijden en een heel tof, duurzaam alternatief voor het OV of de auto. Tickets kosten €28,- per volwassene en met een kaartje kun je 24 uur lang onbeperkt op- en afstappen. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee en oudere kinderen tegen een gereduceerd tarief. Mensen met een VriendenLoterij VIP-kaart krijgen korting.  

 

 

 

 

En jij? Jij kan vandaag twee kaarten winnen! Dus ga met je lief, je vriendin, je moeder of je kleindochter. Een superleuke ervaring, zeker als je een mooie dag te pakken hebt. Want Amsterdam is vanaf het water werkelijk een plaatje om te zien. Laat me in een reactie onder dit Facebookbericht weten waarom je deze fijne prijs wil winnen. 

 

Je kunt me niet meer mailen om mee te dingen naar de Woensdag Windagprijs, alleen lezers die onder dit bericht op Facebook reageren maken kans. Houd de komende tijd dus je inbox van Facebook in de gaten, want het zou zomaar kunnen dat ik je via een chatbericht laat weten dat jij een van de winnaars bent. Dus zorg ervoor dat je berichtenfunctie is ingeschakeld! Reageer je niet binnen een week dan maak ik iemand anders blij met deze prijs.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit