Vandaag een prijs die een beetje thuiskok heel graag in haar keukenkastje wil hebben staan

 

 

 

Ik ben dol op koken voor vrienden maar niet zo handig in timemanagement. Dat laatste is een eufemisme om uit te drukken dat ik altijd tijd tekort kom. Want niet alleen vind ik het belangrijk wat er op tafel komt te staan, ik wil ook dat de boel er gezellig uitziet en dat de tafel leuk gedekt is. Dus toen ik dit kookboek in mijn handen gedrukt kreeg was ik meteen nieuwsgierig. Big Mamma in 30 minuten, de snelle Italiaanse keuken, dat klonk me als muziek in de oren en vooral het verhaal erachter is tof.

 

 

Big Mamma is een groep van tweeduizend levensgenieters uit heel Italië en verder zo’n beetje van overal ter wereld. Zij doen niets liever dan een feestje maken van de lunch en het avondeten en dan het liefst op de gezelligste en meest waanzinnige plekken. Ze doen hun dagelijkse inkopen bij vaste producenten met de beste spullen en bereiden daarmee royale, authentiek Italiaanse recepten die zo van de eigen families van hun chef-koks komen. Ze hebben maar één missie: jou naar Italië teleporteren en je het beste moment van je dag laten beleven.

 

 

Nou, ik kan je vertellen, daar is geen woord van gelogen. Je krijgt geheime tips om tijd te winnen en welke supersimpele kookattributen je in huis moet hebben om te koken als een echte chef en dan gaat het los. Van de o zo smakelijke antipasti, zoals een sexy gepaneerde burrata of mozzarelline fritte (foto), via fantastische gerechten met ravioli, spaghetti of risotto en de allerbeste pizza’s naar een dolce (dat is een toetje) van tiramisù om te huilen zo lekker.

 

 

 

Tussendoor lees je ook nog welke Italiaanse films je echt gezien moet hebben, zoals mijn ultieme favoriet Nuovo Cinema Paradiso, en hoe je zelf (ja, zelluf) de limoncello maakt.

 

 

 

Ik zou het wel weten als ik jou was. Dus stuur me snel je naam en adres via winnen@franska.nl en wie weet sta jij straks te koken als een Big Mamma.

 

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit