Oh, jongens, het plenst maar door op deze woensdag. Gelukkig is het ook een Windag en heb ik weer een fijne prijs voor je geregeld.

 

 

 

Ik durf niet eens meer naar buiten te kijken met al die nattigheid, dus blijf ik lekker binnen met een boek. En wat voor eentje. Drie dagen in augustus is een heerlijk meeslepende roman over chocola en liefde in vooroorlogs Berlijn, dus wat wil je nog meer?

 

 

Het boek is geschreven door historicus Anne Stern die er tijdens een van haar onderzoeken bij toeval achter het verhaal kwam van de Berlijnse chocoladefabrikant Sawade en de bewogen geschiedenis van de prachtige laan Unter den Linden, waar ze deze mooie roman omheen schreef.

 

‘Het is augustus 1936. Tijdens de Olympische Spelen in het nationaalsocialistische Berlijn lopen de spanningen hoog op. Maar Elfie vindt rust in haar werk bij chocolaterie Sawade. Puur geluk verkoopt ze daar, in de vorm van nougat, pralines en zachte marsepein. In deze roerige tijden proberen Elfie en haar buren aan Unter den Linden er voor elkaar te zijn.

 

Als Elfie weer eens chocolade langsbrengt bij de oude madame Conte, ontdekt ze het verhaal van een bijzondere bonbon en een verboden liefde. Want wie is toch die dame die op een van de bonbondoosjes van de chocolaterie prijkt? En kan Elfie iets leren van de lust waarmee de oude dame nog steeds haar dagen vult?’

 

 

 

 

 

Drie dagen in augustus is een schitterende roman over hoop en de kleine geneugten van het leven, waarbij je op elke pagina de chocolade bijna proeft.

 

Nou, dat wil jij toch ook? Dus stuur me dan via winnen@franska.nl snel een mailtje. Vergeet vooral niet om je adresgegevens te vermelden en wie wie weet ploft ie dan bij jou op de mat. Let it rain. Let it rain. Let it rain. 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit