Woensdag Windag 

 

Als je van muziek én van radio houdt, heb je vandaag een hele beste Woensdag Windag te pakken.

 

Want muziekliefhebbers opgelet! Wat ooit begon als een klein evenement rond de eeuwwisseling, is inmiddels uitgegroeid tot een waar muziekfeest. Ik heb het natuurlijk over de Top 2000.

 

Nu is er dus een boek en dat kun jij winnen. In Twintig jaar Top 2000 nemen de auteurs (Leo Blokhuis, Norbert Pek, Dirk Jan Roeleven en Arjan Vlakveld) de lezer mee langs allerlei muzikale mijlpalen. Je leest over liedjes met anekdotes, gekke feitjes en grote verhalen.

 

 

Wist jij dat vorig jaar ruim zes miljoen mensen hun lijstje met mooiste nummers instuurden? En dat in de dagen tussen kerst en oud en nieuw meer dan elf miljoen Nederlanders luisterden naar de nieuwe binnenkomers, snelste stijgers, en natuurlijk de bekendmaking van de nummer 1?

 

Het boek staat bol van de bijzondere foto’s en je krijgt meteen een tour door het Top 2000 Café.

 

Dit wil je lezen, dit wil je zien. Ik mag er twee weggeven. Wil je er eentje winnen? Laat dan even een reactie achter onder het Facebookbericht over deze Woensdag Windag, of stuur een mailtje (als je geen Facebook hebt) naar winnen@franska.nl.

 

En wil je stemmen op de Top 2000? Dat kan van 1 tot en met 7 december. Vanaf 20 december kun je zien welke nummers zijn gekozen. En van 25 tot en met 31 december komen ze alle tweeduizend langs op Radio 2. Ik heb m’n lijstje met favorieten al klaar. En jij?

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit