Achter mijn mondmasker gaat vaak een grote glimlach schuil. Maar er zit ook iets anders achter waar ik niet zo om kan lachen.

 

 

Ik dacht dat puistjes alleen iets voor pubers waren, maar naarmate ik ouder word komen ze gewoon weer terug. Helaas ben ik niet de enige die er weleens last van heeft, wist je dat zeven procent van de volwassenen zich weleens ziek meldt vanwege de acne op hun gezicht? Het kan je humeur dus aardig verpesten en je zelfvertrouwen een behoorlijke deuk geven.

 

Ook het mondmasker doet je huid geen goed, want het zorgt voor de zogenaamde ‘maskné’. Op de plek van je mondkapje hebben bacteriën vrij spel en zorgen ze voor verstopte poriën, voor puistjes en andere irritaties. Ook hormonale veranderingen zoals bijvoorbeeld door het gebruik van een spiraaltje kunnen onzuiverheden in je huid veroorzaken, net zoals stress of voeding vaak de boosdoener is. Gelukkig is er wel wat aan te doen. Ga vooral niet zelf aan een puistje peuteren, maar zorg voor een goede huidverzorging. Met de milde producten uit de EFFACLAR-serie van La Roche – Posay bijvoorbeeld.

 

 

Deze serie is speciaal ontwikkeld voor de vettige, acne-gevoelige huid om vlekjes en puistjes effectief te behandelen. Reinig je huid voorzichtig tweemaal daags met EFFACLAR schuimende reinigingsgel. Het verwijdert onzuiverheden en overtollig talg en zorgt voor een schone en frisse huid. Klop daarna zachtjes de niet vette vochtinbrengende EFFACLAR Duo (+) in je huid die acne-vlekjes behandelt en geneest. Om je huid nog een extra boost te geven kun je je huid dagelijks behandelen met het EFFACLAR ultra concentrated serum. Dit heeft een hoge concentratie peelende zuren om aanhoudende restlittekens door pukkeltjes, mee-eters of bruine plekjes te verminderen. Het helpt om poriën minder zichtbaar en optisch kleiner te maken. Voor je het weet heb je weer een stralende huid en loop je weer met een grote glimlach op je gezicht.

 

Ik mag twee pakketten met deze heerlijke producten van La Roche – Posay weggeven. Doe je mee? Laat via Facebook een reactie onder dit bericht achter of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit