Heb je zin om binnenkort een dagje uit te gaan met een vriend of vriendin? Je man, vrouw of je kinderen? Dan heb ik iets leuks voor je. Deze week mag ik maar liefst drie keer twee kaartjes weggeven. Maar waarvoor?

 

Liu Bolin is een Chinese kunstenaar, ook wel bekend als bewogen beeld, de kameleonkunstenaar en the invisible man in de media. Dat komt doordat hij onzichtbare zelfportretten maakt. Door nauwkeurige make-up verdwijnt hij bijna volledig in de achtergrond van zijn werken. Probeer hem maar eens te vinden in onderstaande voorbeelden. Dat is soms best wel lang zoeken…

 

“Verdwijnen is niet het belangrijkste punt van mijn werk,” zo vertelt Liu. “Het is gewoon de methode die ik gebruik om een boodschap door te geven. Het is mijn manier om alle angst die ik voel voor mensen over te brengen.”

 

 

 

Wil je meer van zijn werk bekijken? Ik mag drie keer twee tickets voor zijn expositie weggeven. De expositie en daarmee de fototentoonstelling van Liu Bolin: bewogen beeld wordt tentoongesteld in de Kunstlinie Almere Flevoland. Zij zijn de eerste in Nederland die zijn werk laten zien en daarom is het best wel heel bijzonder.

 

Weet jij al wie je meeneemt en denk jij nou: hebben, hebben, hebben? Je weet wat je te doen staat. Berichtje achterlaten onder het artikel op Facebook en je maakt kans. Volgende week doe ik de verloting. Oh ja: geen Facebook, geen nood. Een mailtje naar winnen@franska.nl kan in dat geval ook.

 

 

 

Fotocredit: Courtesy of Liu Bolin and Liu Bolin Art Studio

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers