En, heb jij het druk de laatste dagen van het jaar? Nee? Dan wil jij deze prijs vast wel in huis hebben.

 

 

Tussen kerst en oud en nieuw kun je me de hele week op de bank vinden met een fijn boek. Nu heb ik eindelijk tijd om heerlijk weg te dromen bij de mooiste verhalen. Ik ben dol op historische romans en daar schaam ik me helemaal niet voor. Hoe romantischer, hoe liever ik het lees.

 

Zoals dit nieuwe boek van Evie Dunmore die wel raad weet met liefde, passie en sterke vrouwen. In ‘De hertog op zijn knieën’ zit het allemaal volop. Ik vind het dus echt een kunstwerk en lag heerlijk te zwijmelen over de briljante maar straatarme Annabelle, dochter van een plattelandsdominee, die als een van de eerste vrouwelijke studenten haar plek moet zien te vinden binnen de universiteit van Oxford. In ruil voor haar beurs is ze verplicht de onlangs opgerichte beweging voor vrouwenkiesrecht te steunen. Ze krijgt de opdracht om mannen met invloed te rekruteren om hun zaak te verdedigen. En daar is ie hoor, de spreekwoordelijke prins op het witte paard/wolf in schaapskleren: Sebastian Devereux, de koude en berekenende hertog van Montgomery. Geeft Annabelle toe aan de onmiskenbare aantrekkingskracht van deze man, die staat voor alles waar zij tegen is?

 

 

Zeg nou zelf: dit mierzoete verhaal wil je toch lezen? Denk aan de Netflix-hit ‘Bridgerton’ of de film ‘Sense and Sensibility’, zoiets. Ik kan er geen genoeg van krijgen en ben heel blij dat dit slechts het eerste deel is van Dunmore’s splinternieuwe serie ‘De vrouwen van Oxford’. Er komt dus nog veel meer aan!

 

Heb jij ook wel zin in een fijn boek om even helemaal van de wereld te zijn? Laat dan een reactie achter onder dit Facebookbericht of stuur een mailtje met je naam en adres naar winnen@franska.nl.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit