Woensdag Windag

 

Het cadeauseizoen is geopend. Ik heb alvast iets leuks geregeld voor man, broer, neef, buurman of (schoon)zoon. Kijk maar even.

 

Vrouwen hebben veel te bespreken, dat schreef Brigitte laatst al. Lezeres Margreet reageerde daarop met: ‘Wat betreft oeverloos ouwenelen; ooit op zaterdagmiddag in een voetbalkantine geweest?’ Inderdaad, dat eindeloze gewauwel op niks af, ook op tv, waar de heer des huizes dan ook oeverloos naar zit te luisteren en zelfs soms nog tegen terugpraat ook… voorbeschouwingen, analyses, nabeschouwingen, het houdt niet op. En zo zijn er niet een of twee programma’s, maar wel een stuk of tien als je het mij vraagt. En of dat nog niet genoeg is, komen sommige van die types ook nog eens in de late-night talkshow de boel doornemen.

 

En ze laten het niet bij praten, de heren. Er is zelfs een tijdschrift waarin het gewoon verdergaat. En dan bedoel ik letterlijk ‘verder’. Want alles wat niet aan bod komt op tv, kun je daarin lezen. Dat blad wordt niet door de minsten volgeschreven. Het ziet er by the way meer uit als een boek dan als een tijdschrift. Ik heb het over het voetbaltijdschrift Hard Gras, met alles wat de voetballiefhebber nog meer wil weten. Hard Gras is hét literaire tijdschrift over voetbal, gemaakt door Henk Spaan, Hugo Borst en Matthijs van Nieuwkerk. Elk nummer heeft een thema, dat kan een voetballer zijn, een toernooi, een land of wat de heren zoal nog meer bedenken. Een jaarabonnement (zes nummers van Hard Gras) kost 49,99. Losse exemplaren zijn online of bij de boekhandel te koop voor €9,95.

 

 
Omdat het cadeauseizoen er weer aankomt heb ik voor drie heren (broer, neef, zoon, man; kruis maar aan wat er van toepassing is) een heel leuk cadeau. Wil je die verrassing voor hen regelen? Gewoon even naar m’n Facebook-pagina gaan en daar een reactie achterlaten. Of (als je geen Facebook hebt) een mailtje naar winnen@franska.nl

 

Drie keer kans, dus wees er snel bij

 

Door: Franska