De komende dagen wordt er storm verwacht maar mij kan niks gebeuren, want ik zit op de bank met heerlijk leesvoer. En jij kan er ook eentje winnen…

 

 

 

Als je naar buiten kijkt word je vast niet vrolijk. Maar elk nadeel heb z’n voordeel, en dus plof ik vanmiddag lekker op de bank als de regen tegen de ramen klettert en de wind om het huis loeit. Niks is fijner om dan in een fijn boek te duiken en ik heb weer een juweeltje te pakken hoor.

 

Het Atelier van de Britse Sara Hall, de schrijver die zo maar de meeste nominaties voor literaire prijzen op haar naam heeft staan. Die heeft ze dan ook verdiend want als er een iemand schitterend verhaal kan vertellen is het Sara Hall wel.

 

 

Over Edith Harkness, een beroemde beeldhouwer, en haar minnaar Halit. Akelig actueel beschrijft het hoe een vreemd virus om zich heen grijpt en zij in Edith’s atelier Burntcoat moeten zien te overleven. Niet alleen de wereld buiten verandert, ook de levens van Edith en Halit verschuiven ingrijpend vanwege de angst voor wat er zich buiten afspeelt en hoe hun geheime relatie zich ontwikkelt. Want deze twee minnaars hebben zich van de wereld afgekeerd en zijn zo tot elkaar veroordeeld. Het atelier verandert in een plek die Edith uiteindelijk een ultieme levensles leert hoe we het onmogelijke overleven en wat er dan overblijft.

 

Nou, dat smaakt naar meer, nietwaar? Ik mag 5 boeken weggeven dus als je er eentje wil winnen, laat dan een reactie achter onder dit Facebookbericht. Of stuur een mailtje met je adresgegevens naar winnen@franska.nl.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit