Jajajajaaaa, de prijs van deze Woendag Windag komt als geroepen. Want zelfs de grootse kluns kan hier nog wat van leren…

 

 

Planten zijn hip en happening. Steeds meer mensen ontdekken wat groen allemaal voor je kan doen en geven een vermogen uit aan mooie en bijzondere stekjes. Als er iemand groene vingers heeft dan is het wel Iris van Vliet. Ooit begonnen als opvang voor zielige dakloze plantjes die ze op straat vond of die mensen niet meer wilden hebben, maakte ze haar eigen plantenasiel.

 

 

Maar soms was het lastig om meer informatie over bepaalde planten en hun verzorging te vinden, daarom besloot ze om haar kennis te delen.  Als Mama Botanica laat ze op haar website en Instagrampagina zien dat er in ieder Groentje toch echt een Plantenfluisteraar verstopt zit. Dus er is nog hoop voor zo’n kluns als ik, want ik krijg het zelfs nog voor elkaar om de namaakplantjes van het Zweedse woonwarenhuis te laten verpieteren.

 

 

Maar de Kamerplantenbijbel van Iris geeft hoop. In vier niveaus leert ze mij telkens meer over het verzorgen van kamerplanten en vertelt ze welke planten perfect bij mij passen.⁠ Want een beginner zoals ik wil leren op wat voor plekje ik mijn plant het beste kan zetten en hoe ik zo’n groene rakker moet verpotten, terwijl het gevorderde plantenlover wel toe is aan het echte werk van een heuse urban jungle in huis.

 

 

Lijkt het je wat dit mooie boek van Mama Botanica? Laat dan een reactie achter onder dit bericht op Facebook of stuur een mailtje aan winnen@Franska.nl

 

Psssst: Let je op of je van mij een berichtje krijgt of je gewonnen hebt? Je hebt een week de tijd om te reageren, anders mag ik iemand anders met deze prijs blij maken.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit