5 kwartier in een uur

Je kent ze wel, van die mensen die de oren van je hoofd kletsen en met gemak 5 kwartier in een uur ouwehoeren…

 

 

Sinds vorig jaar maart werk ik ook het grootste deel van de werkweek thuis. Hoewel ik de reuring en de gezelligheid van de redactie enorm mis, heeft het ook zo zijn voordelen. Tussen het tikken door mik ik even een wasje in de droger en laat ik Takkie even uit. Maar er zijn ook minder handige zaken die enorm veel tijd vreten: De Praatjesmakers.

 

Sinds ik thuiswerk klets ik de oren van m’n hoofd. Met mijn huisgenoten, de hulp, de hondenjuf, de pakketjesman en de glazenwasser. Gezellig hoor, daar niet van, maar een paar keer per dag ‘even’ gezellig zijn kost zoveel tijd.

 

Van de week was het weer raak. De glazenwasser stond in de tuin en dan vraag ik altijd of ie een kopje koffie wil, maar ik hoop altijd dat ie nee zegt. Niet omdat ik de beste man zijn bakkie verse leut misgun, maar omdat ik gewoon niet van m afkom.

 

Want dat is er zo eentje die 5 kwartier in een uur ouwehoert. En het gaat helemaal nergens over, maar de beste man bot midden in zijn verhaal afkappen vind ik ook weer zoiets. Dus sta ik braaf mee te knikken. Zeg op tijd ‘och, nou en oh’ en hoop dat er een collega belt, zodat ik wijzend op mijn telefoon naar binnen kan rennen om weer aan het werk te gaan.

 

Voor ik het in de gaten heb ben ik een kwartier verder. Want ik kan toch niet verwachten dat de beste man zijn loeihete koffie naar binnen kiepert en vervolgens met de stoom uit zijn oren mijn ramen gaat lappen. Maar een uurtje later is het weer raak en staat de volgende praatjesmaker alweer voor m’n neus. Net op het moment dat ik een deadline heb en alleen maar zo snel mogelijk van deze persoon af wil komen.

 

Zenuwachtig sta ik van mijn ene op het andere been te wiebelen en driftig knikkend na te denken aan al die dingen die ik nog van mijn lijstje af moet vinken. Thuis zijn heeft zo zijn voordelen, maar het wordt tijd dat ik weer gewoon naar de redactie kan. Dan kom ik tenminste aan mijn werk toe…

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit