Deze Woensdag Windag mag ik weer iets heel moois weggeven. Wedden dat je dit graag wilt hebben?

 

 

‘Tea is always a good idea’, dat zegt vriendin B. altijd. En zij kan het weten want ze is een echte theeleut. Zo eentje die ook theedrinkt als de mussen van het dak vallen en je in je bikini op het balkon zit. ‘Goed tegen de dorst’, zegt ze dan. B. maakt er ook altijd een feestje van. Geen beker heet water met een sneu theezakje erin. Nee joh, ze pakt echt uit. Mooie bekers, losse theeblaadjes die heerlijk geuren en natuurlijk een goede pot die de thee lekker warm houdt.

 

 

Laatst kreeg ze voor haar verjaardag een prachtige set cadeau, met een robuuste gietijzeren theepot in Japanse stijl van Bredemeijer. Moet je zien wat mooi. Met een rvs-theefilter dat perfect is voor losse theeblaadjes of verse thee gemaakt van gember of munt. Als je dit dan uit de bijpassende porseleinen mokken drinkt lijkt het wel een ware Japanse theeceremonie. Daar word je lekker zen van. 

 

Hoe leuk is het dat ik vandaag deze giftset Sendai van Bredemeijer weg mag geven. Zomaar, omdat het Woensdag Windag is. Deze robuuste pot heeft een inhoud van 1,2 liter, waarmee je dus aardig wat kopjes kunt vullen. Hij is heel praktisch in gebruik en je knoeit er nooit mee door de scherpe schenktuit van de pot. Het gietijzer houdt de thee lekker lang warm. 

 

Ben je net zo’n theeleut als vriendin B. en wil je een kansje wagen op zo’n mooie set? Laat dan onder dit Facebookbericht weten waarom jij wilt winnen of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl.

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit