Zoals je weet houden we bij Franska.nl van Italië. Wat zeg ik? We zijn er gek op…

 

 

May geniet van haar plekje in Puglia, Franska is gek op Castiglioncello en ik maak op de heen- en terugreis altijd een tussenstop in Milaan. Even met het trammetje op en neer naar de Duomo. We delen onze liefde voor de taal, het eten, de mensen en de mode. En we hebben er door corona inmiddels best een beetje heimwee naar…

 

Net als Miriam Bunnik. Ze is getrouwd met haar grote liefde uit Genua en inmiddels kent ze het land als geen ander. Zodra ze er aankomt is ze in haar element. Haar omschrijving van Italië: alles wat je nodig hebt om het de mens naar de zin te maken. Grenzeloos lekker eten, de bergen, de azuurblauwe zee en de rijke geschiedenis. De pizza, de zon en Sophia Loren. Niet voor niets is La Dolce Vita (Italiaans voor ‘het goede leven’) daar uitgevonden.

 

Miriam ging van noord naar zuid, van Turijn tot Bari, op zoek naar verhalen achter typisch Italiaanse dingen zoals de caffè – op iedere straathoek is wel een koffiebar te vinden. Of de liefde voor de Fiat 500 of Topolino zoals de Italianen hem liefkozend noemen. Deze en andere mooie verhalen over de tradities en de cultuur in het land waar we zo graag komen zijn gebundeld in Koffiebars en Carabinieri, een ander boek over Italië.

 

 

 

 

Terwijl ik zat te lezen rook ik de koffie en voelde ik de zon. En als ik (nog) niet naar Italië kan, dan breng ik Italië toch naar hier? Want ik mag een paar exemplaren van het boek weggeven. Zomaar omdat het mercoledì (woensdag) is.

 

Wat denk je ervan? Lijkt het je wat om dit leuke boek te lezen, of stop je het alvast in je koffer voor straks als je weer op vakantie gaat? Zet dan onder dit Facebookbericht waarom jij wil winnen of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl.

 

Buona fortuna!

 

 

 


 

Koffiebars en carabinieri
Miriam Bunnik
ISBN 9789028450509
€20,00

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit