Winteruitjes

 

Weet je nog niet wat je gaat doen de komende periode? Wij hebben alvast de leukste uitjes voor je op een rij gezet.

 

Kerstpaleis

 

Vanaf 16 december haalt museum Paleis Het Loo de mooiste serviezen, tafelstukken, glas en kristal uit de kast van alle eerdere edities van ‘Winterpaleis Het Loo’. Vanwege de aanstaande renovatie is het voorlopig de laatste keer dat de kerstopstelling met gedekte tafels en versierde kerstbomen in het paleis is te zien. De presentatie is mogelijk dankzij bruiklenen uit de Koninklijke Verzamelingen. De Eetkamer van Prinses Margriet in de Oostvleugel wordt dit jaar definitief voor de laatste keer opengesteld.

 

Meer info: Paleis het Loo

 

Nacht van de kunsten

 

Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) opent op 22 december, de vrijdag voor de feestdagen, haar deuren voor de zevende editie van Nacht van de Kunsten. De studenten van de achttien academies presenteren op deze avond een uitgebreid programma in het FHK-gebouw en bij Theaters Tilburg. Dit is de uitgelezen kans om de jonge talenten van de kunstopleidingen te zien uitblinken.

 

Meer info: Fontys

 

IJsvrij Park Festival

 

Middenin Het Park bij de Euromast, vlak voor parkcafé Parqiet, komt deze winter een romantische ijsbaan te liggen. Kom gezellig schaatsen met de hele familie of een groep vrienden of collega’s en geniet van de sfeer van dit winters tafereel. Het IJsvrij Park Festival zorgt voor de warmte en gezelligheid!

 

Tot 7 januari

 

Meer info: IJsvrij Park Festival

 

The Crown 2

 

Seizoen 2 The Crown

Heb jij ook zo genoten van seizoen 1? Goed nieuws, want: The Crown komt terug met een nieuw seizoen. The Crown vertelt het levensverhaal van Queen Elizabeth II gedurende haar regeringsperiode op het moment waarop de kwetsbare sociale orde, die na de Tweede Wereldoorlog nog nauwelijks hersteld is, weer uiteen dreigt te vallen. Vanaf nu te zien op Netflix.

 

Workshop kerstkrans

 

Altijd al je eigen kerstkrans willen maken, maar dan wel in een modern jasje? In de maand december organiseert Bloomon voor alle bloemen- en kerstlovers in verschillende steden in Nederland kerstworkshops. Onder begeleiding van een ervaren Bloomon-stylist maken deelnemers hun eigen kerstkrans. Het kan dus minimalistisch en subtiel, maar ook kleurrijk en uitbundig. Ervaring is niet nodig, de Bloomon-stylisten delen hun tips and tricks en leggen stap-voor-stap uit hoe deelnemers de kerstkrans van hun dromen zelf kunnen creëren.

 

Inschrijven kan via deze link

Tickets: €30,00

 

Sprookjesachtige kerstwereld in hartje Den Haag

 

De historische binnenstad van Den Haag vormt het sfeervolle decor voor de Royal Christmas Fair. Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 december kunnen bezoekers zich in de hofstad onderdompelen in een sprookjesachtige kerstwereld die wordt omlijst door de statige panden van het Lange Voorhout. Zo’n honderd kraampjes verkopen typische kerstproducten en winterse lekkernijen. De Royal Christmas Fair is dus een perfecte plek om kerstinkopen te doen en tegelijkertijd te genieten van de mooiste dagen van het jaar. Want met vuurkorven, honderdduizend (!) twinkelende lichtjes, glühwein, een wintertuin, een bezoek van de Kerstman en diverse optredens vind je hier de ultieme kerstsfeer.

 

Winter Wonderland

 

Winter is coming in Noordwijk! Tussen 1 december en 14 januari is beachrestaurant het Zuiderbad volledig omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Oefen jij straks je pirouettes op de ijsbaan van 150 m2 of nip jij liever van een warme glühwein aan jullie gezellige familietafel? Schuif vooral ook aan voor een hapje eten na alle activiteit. Een unieke ervaring voor het hele gezin want wie kan zeggen dat zij aan het strand, met uitzicht op zee, hebben geschaatst?!

 

Meer info: Winter Wonderland

Eglentier

 

Kerst hoeft niet gezapig te zijn. Er mag best een scherp randje aan zitten. Daarom is deze voorstelling geschikt voor zowel kerstliefhebbers als -haters. Het kerstverhaal wordt op vrolijke wijze vermengd met andere bekende kerstverhalen. Een feestelijke voorstelling om het jaar goed mee af te sluiten.

 

21,22 en 23 december Philharmonie, Haarlem

 

Meer info: Eglentier