Home made

Willemijn: Deze krans is erg leuk om te maken en ook niet moeilijk. Ook olijftakken lenen zich er goed voor. Het leukste vind ik als er verschillende structuren worden gecombineerd. Zoals hier het ronde vergrijsde stevige blad van de eucalyptus (ruikt ook heerlijk) en de smalle hangende naalden van de Pinus.

 

 

Dit heb je nodig
Groen
Eucalyptus ‘Cinerea’ takken
Dennenappels uit het bos
Pinus ‘Strobus’ takken
 
Goudkleurig wikkeldraad €3,50 Decobasics.nl [Wikkeldraad Goud gelakt | Draadproducten | Decobasics]
Kaarsje per 10 stuks € 4,95 Weldaad
Knijper per 10 stuks €5,95 De Vergulde Kaars
Houders voor kerstboomkaarsjes zilver (FKL002) De Vergulde Kaars Houders voor kerstboomkaarsjes zilver [FKL002] : De Vergulde Kaars, webshop in o.a. Gouda Kaarsen en Bolsius – De kaarsenspecialist uit Gouda
Ring metaal wit vanaf €2,80 Jan de Grote Kleine Vakman
Schaar €12 Scissors Schaar [Scissors schaar – Hay Online Winkelen]
Lucifers €4 Hay [HAY Strike luciferdoosjes – Hay Online Winkel]

Stap 1: kies twee even lange eucalyptus takken die van grote naar kleine blaadjes toe lopen. Verwijder de onderste lelijke blaadjes van de takken. Bind met een paar stukjes wikkeldraad op minimaal drie plekken de tak vast aan de ring.
 
Stap 2: doe hetzelfde aan de andere kant in spiegelbeeld. Bind daarna met wikkeldraad de Pine takken kruislings van elkaar aan de uitstekende eindes van de eucalyptustakken en aan het middenpunt waar straks het kaarsje komt. Houd de krans tussendoor telkens omhoog om te zien of alles goed vast zit en de verdeling goed voelt. Bind met een dun touwtje de dennenappel vast aan het middenpunt.  

 
Stap 3: klem het kaarsje in de knijper en knijp het duo op het kruispunt van alle takken in het midden van de krans. Bind een mooi lint aan de bovenkant en hang de krans op een mooie plek in huis. Voor het raam is ook leuk bijvoorbeeld. Let op dat het groen nooit te dicht bij de kaars in de buurt komt en dat de kaars ver genoeg af hangt van een muur, raam of gordijn etc. 

 

Fotografie: Thijs ter Hart (terhartfotografie.nl), Styling: Willemijn ter Hart (@willemijnflowerstories)

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen.