Tropische types

 

Willemijn: Met deze grote jongens haal je dat fijne buitengevoel in huis! Groene vingers hoef je niet echt te hebben, een beetje ruimte wel.

 

Heb je een ruim huis met veel licht? Dan is een palm een ideale huisvriend. Door zijn grootte maak je meteen een statement, naast de bank of bij een bureau is een mooie plek bijvoorbeeld. Een paar tropische types bij elkaar met verschillend blad en in diverse grote potten in de zelfde kleur of van hetzelfde materiaal doen ook goed dienst als room divider. Hier is gekozen om de potten in dezelfde kleurstelling te houden: natuur. Het geeft mij het gevoel alsof ik tussen bomen sta. Een privé bos dus eigenlijk! Kleed het geheel aan met accessoires van hout, zoals het rollende boomstammetje, de vazen van hout en kurk en je viert in huis een buitenfeestje.

 

Met een beetje gezellige aankleding vier je in huis een buitenfeestje!

 

Deze palmen zijn niet heel moeilijk te onderhouden, dit zijn hun wensen:

  • Een matig lichte tot lichte plek. Geen volle zon.
  • Een keer in de vier weken wat plantenvoeding.
  • ‘Livistona’ en ‘Caryota’ zo nu en dan sproeien, zeker in de droge wintermaanden.
  • Hoe dikker en stugger de bladeren (Cycas & Rhapis), hoe minder water en hoe dunner en fragieler de bladeren (Livistona en Caryota), hoe meer water.
  • Wil je meer informatie, dat lees je hier.

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Fotografie:mooiwatplantendoen.nl