Wil niet iedereen tegelijk zwem­baden en tuin­stoelen bestellen! 

 

Want daardoor kan ik naar mijn flesje haarolie fluiten.

 

‘We hebben fantastisch nieuws voor je! Je bestelling is onderweg.’ Het gaat om een flesje olie voor mijn haar.

 

‘Klik hier om je bestelling te volgen.’ Fantastisch inderdaad! De olie komt morgen al. Ooh nee, toch niet. Zending is wel bij PostNL maar nog niet eens in het sorteercentrum, laat staan onderweg. Morgen dan? Jammer, maar nee.

 

Op de website van de NOS lees ik wat het probleem bij PostNL is. Door het warme weer gaat iedereen blijkbaar zwembaden en tuinmeubelen bestellen. En dat zijn hele grote pakketten waardoor die bestelauto’s in de eerste plaats veel sneller vol zijn en het afleveren in de tweede plaats veel meer tijd in beslag neemt dan normaal.

 

Mooie boel is dat. Doordat de hele buurt zwembaden en tuinmeubelen gaat lopen bestellen is er voor mijn flesje olie geen plek meer.

 

Of is er misschien meer aan de hand? Eigenlijk wel inderdaad, volgens een woordvoerder van PostNL. Mensen hebben net hun vakantiegeld gehad of belastinggeld teruggekregen. Dat betekent dat ze en masse online gaan shoppen natuurlijk. Eigenlijk een beetje alsof Sinterklaas weer in het land is, die mijn huisje intussen al twee dagen stilletjes voorbijgereden is dus.

 

Alsof al die monsterpakketten en topdrukte vanwege vakantiegeld en belastingteruggaven nog niet genoeg ellende veroorzaakt, wijst de woordvoerder er ook nog even op dat de bezorgers vanwege de tropische toestanden van deze week ‘natuurlijk wel veel meer moeten drinken dan normaal.’ Kost ook weer tijd natuurlijk.

 

Maar volgende week zou alles weer normaal moeten zijn. Dan is het vakantiegeld op vermoed ik en Sinterklaas weer terug naar Spanje en mag ik mijn haarolie tegemoetzien.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans