Wil koning Charles dat Meghan voorgoed stopt met haar podcast?

 

Best raar om te typen: koning Charles. Maar goed, dat is toch echt zijn titel vanaf het moment dat zijn moeder Queen Elizabeth II kwam te overlijden.

 

 

 

Zoals we inmiddels wel zijn gewend bij de Britse royals is er eigenlijk altijd wel drama. Zo nu ook, en Meghan Markle is er weer het middelpunt van. Zoals we allemaal wel weten hebben Harry en Meghan afstand genomen van hun titels en zijn ze met hun twee kinderen verhuisd naar Los Angeles.

 

Zoals je misschien ook al wel wist was Meghan voor haar relatie met Harry best wel actief op social media. Ze had zelfs haar eigen platform genaamd The Tig. Maar als je eenmaal in The Royal Family zit kunnen dat soort dingen niet meer. The Tig ging dus de prullenbak in en ook Meghans Instagram-account werd verwijderd.

 

Maar nu ze afstand hebben genomen van de royals kunnen dit soort dingen weer en daarom heeft Meghan een eigen podcast gelanceerd: Archetypes. Hierin gaat Meghan in gesprek met historici en experts op het gebied van geschiedenis en de stereotypering van vrouwen door de jaren heen. Naar eigen zeggen bevat haar podcast ‘ongecensureerde gesprekken’.

 

En juist dat baart koning Charles wat zorgen, nu Queen Elizabeth II is overleden. De nieuwste podcast van Meghan werd al uitgesteld vanwege het overlijden, maar het liefst ziet koning Charles die hele podcast nooit meer terugkeren. Waarom? Hij zou ‘bang zijn dat Meghan de dood van Queen Elizabeth II zou uitbuiten in haar podcast’. Pfoe, flinke beschuldigingen.

 

Eerder kwamen de geruchten al naar buiten dat Meghan niet welkom was bij Balmoral Castle, waar de voormalige koningin overleed. Kate zou immers ook niet aanwezig zijn, dus het was gepaster ‘als alleen de echte familieleden erbij aanwezig zouden zijn’.

 

De eerstvolgende aflevering zal op 20 september uitkomen, een dag na de uitvaart van Queen Elizabeth II, en ook dat is weer een doorn in het oog van koning Charles. Dat zou namelijk betekenen dat Meghan het eerste lid van de Britse Royals is die zich uitspreekt na dit verdrietige overlijden.

 

Heeft Koning Charles hier Meghan zelf op aangesproken? Niet bepaald, als we de geruchten mogen geloven. Hij zou Harry gevraagd hebben of hij Meghan er alsjeblieft van kan overtuigen dat die hele podcast een intens slecht idee is en dat ze er beter mee kan stoppen.

 

Ach ja, another day, another drama. En dat allemaal om een redelijk onschuldige podcast.