Wij wensen je een heel gelukkig nieuwjaar waarin al je dromen uit mogen komen

 

 

En helpen je alvast een beetje in de stemming te komen met onze gedroomde horoscoop.

 

 

 

 

Ram (21 maart t/m 20 april)

Vrijheid zit vooral tussen je oren, Ram. Want geremd worden in je impulsen, dat trek je niet. In 2021 kun je weer los als je dat wilt. Naar de film, een terrasje pakken of lekker even naar het museum. Het idee dat het niet kon frustreerde je in het oude jaar nog het meeste. Dit jaar gaan we langzaam maar zeker terug naar hoe jij het zo graag ziet: kunnen doen wat je hart je ingeeft. Zonder beperkingen.

 

Stier (21 april t/m 21 mei)

Lekker eten en een goed glas wijn, daar kunnen ze jou als rasechte stier voor wakker maken. Nou, wij hebben goed nieuws voor je. De horeca mag weer open. En mocht het niet mogen, dan doen ze dat toch en dat snap jij maar al te goed. Dus maak je borst maar nat. Dit jaar kan er weer buiten de deur gegeten worden dat het een lieve lust is.

 

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Je bent geestig en gevat maar ook leergierig en gek op gezelschap. In 2020 zat je een beetje te verpieteren in je eentje thuis achter je laptop, maar in 2021 wordt het een stuk losser Tweeling. Naar kantoor om te sparren met je collega’s? Een flirt bij de koffieautomaat en een ouderwetse meeting met z’n allen rond de tafel? Het komt er allemaal weer aan.

 

Kreeft (22 juni t/m 23 juli)

Je bent geduldig van aard en je vindt het heerlijk om je terug te trekken in je hol. Maar zelfs jou werd het weleens te veel vorig jaar. Tijd voor jezelf dat schoot er nogal eens bij in toen iedereen verplicht thuis kwam te zitten. Des te fijner dus dat je huisgenoten snel weer uit mogen vliegen in dit nieuwe jaar zodat jij je hol weer regelmatig voor jezelf hebt en je even met niemand rekening hoeft te houden.

 

Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

Vechten zit een echte Leeuw in het bloed. Vorig jaar was het echter vechten tegen de bierkaai en dat maakte je geen leuker mens. Dit jaar loont het weer de moeite om plannen te maken, te ondernemen en te strijden voor je idealen, want de impasse waarin de wereld verkeerde, raakt echt van het slot en dat maakt dat jij niet langer wordt beperkt maar je gang weer kunt gaan.

 

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Voor jou als kieskeurige Maagd, altijd gericht op de toekomst en bezig om plannen te maken, was het enorm nagelbijten in het voorbije jaar. Goed nieuws dus dat er weer perspectief is. De wereld is zo slecht nog niet. Zeker niet met mensen zoals jij, die graag het voortouw nemen om de wereld een beetje mooier te kleuren. Niet opgeven hoor!

 

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Jij staat bekend als misschien wel het meest beschaafde, diplomatieke en welgemanierde sterrenbeeld van de dierenriem, Weegschaal. Daarbij heb je vreselijk veel behoefte aan harmonie en evenwicht in het leven. Met name dat evenwicht wordt stukje bij beetje weer hersteld vanaf dit jaar. De wereld schudde op zijn grondvesten en maakt zich op om weer in balans te komen.

 

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Charmant zijn maar ook agressief, een Schorpioen heeft het allebei in zich. Daarbij kost het je grote moeite om je te laten sturen. Zie 2020 maar als een lesje in nederigheid. En probeer die les mee te nemen in dit nieuwe jaar als er weer heel veel kan, maar we nog steeds wel rekening moeten houden met elkaar en met wat er speelt op het wereldtoneel.

 

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Nieuwsgierig en avontuurlijk als jij bent wacht er voor de Boogschutter een jaar waarin je je weer als vanouds kunt uitleven op jouw reizen door de natuur. Voor kampeervakanties in Frankrijk en Italië kun je je sowieso weer opmaken. Maar zelfs een safari door Afrika, jouw droomreis bij uitstek, zou er zo maar eens in kunnen zitten.

 

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

Het zit in de natuur van een Steenbok, die behoefte om altijd iets te hebben om achteraan te gaan. Iets wat je leven betekenis geeft. Hoewel je extreem geduldig bent en heel goed en heel lang kunt wachten, gaat nu ook voor jou op dat je lang genoeg gewacht hebt. Op je buur- of kleinkinderen passen, vrijwilligerswerk in het verzorgingshuis om de hoek doen, mantelzorgen voor je moeder? Je mag weer. En zelfs van een knuffel kijkt straks niemand meer raar op.

 

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Plezier hebben is essentieel voor een Waterman en daarbij moet je genoeg speelruimte hebben. Een bezoek aan een festival, uitpakken voor je verjaardag, op je stoel gaan staan bij een concert of in het voetbalstadion? Maar je borst maar nat dit jaar. We willen weer, we mogen weer. Feesten alsof morgen niet bestaat.

 

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Jij geniet van het samenzijn maar hebt ook behoefte aan alleen-zijn, Vissen. Goed nieuws dus dat dat allebei weer mag en kan in dit nieuwe jaar. Je leesclub mag weer fysiek bij elkaar komen, een workshop volg je weer gewoon op locatie als dat je voorkeur heeft en eten buiten de deur mag weer, net zo goed als eten laten bezorgen of een diner geven voor iedereen die je lief is. Waar het om gaat is dat er in 2021 weer gekozen mag worden.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans