West-Afrikaanse pindasoep
Deze West-Afrikaanse pindasoep is een romige en pittige veganistische soep. Je maakt ’m van pindakaas, tomatensaus en groentebouillon. En als je van pittig houdt, doe dan niet zuinig met de gember en de knoflook. Ideaal voor een luie avond.
Dit heb je nodig
- 1,4 l groentebouillon
- 1 gesneden rode ui
- 2 el geschilde en fijngesneden verse gember
- 4 knoflookteentjes, fijngesneden
- 1 tl zout
- 180 ml ongezouten pindakaas (met stukjes of zonder)
- 120 ml tomatensaus
- Hete saus (sambal, Sriracha chilisaus)
- 40 g gehakte pinda’s om te garneren
- Gekookte rijst (optioneel)
- Koriander
Zo maak je het
Breng de bouillon aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de ui, gember, knoflook en zout toe. Laat gedurende 20 minuten koken op een laag vuurtje.
Doe de pindakaas en tomatensaus samen in een middelgrote hittebestendige kom en voeg daar 240 tot 480 ml van de bouillon toe. Mix het tot het glad is en giet daarna de pindakaasmix terug in de pan bij de rest van de bouillon. Mix goed door elkaar. Voeg de gewenste hoeveelheid hete saus toe.
Laat het vijftien minuten sudderen op een laag tot middelhoog vuur en roer af en toe door. Serveer de soep (optie!) met wat rijst en garneer met de gehakte pinda’s en koriander.
Eet smakelijk!
Recept van Cookie & Kate