Wendy’s man adoreert hun schoondochter

‘Dit kon niet meer door de beugel.’

 

 

 

‘Ze is aardig en slim en mooi en onze zoon is in de zevende hemel met haar en ik ben dan ook oprecht blij dat ze onze schoondochter is. Waar ik minder blij mee ben is de manier waarop mijn man zich tegen haar gedraagt – of moet ik zeggen: misdraagt? Zodra hij haar ziet begint het geflirt en dat ligt er zo dik bovenop dat ik onze zoon af en toe met zijn ogen zie rollen. Ik voel me er hoogst ongemakkelijk bij als mijn man net iets te klef tegen haar zegt hoe fantastisch ze er weer uitziet en ik zie aan mijn schoondochter dat die er ook ongemakkelijk mee is. Het is wat mij betreft helemáál over de grens als hij ook nog eens aan haar gaat zitten. En dat doet hij.

 

Altijd even net te lang die arm op haar rug laten rusten als ze binnenkomt. Haar altijd net iets te dicht tegen zich aantrekken als hij haar zoent om gedag te zeggen. En dan zijn er nog die overdreven en soms dubbelzinnige opmerkingen. ‘Mijn dag kan niet meer stuk nu ik mijn favoriete schoondochter zie.’ Of: ‘Ik zal weer heerlijk van je dromen vannacht.’ ‘Meid, je ziet er weer uit om op te vreten.’

 

Ik heb mijn man gevraagd om daar mee op te houden omdat ik me voor hem schaam en hij zichzelf volstrekt belachelijk maakt op deze manier. ‘Doe niet zo moeilijk mens,’ zei hij doodleuk, ‘je bent toch zeker niet jaloers op je eigen schoondochter?’

 

Toen onze zoon langskwam zonder zijn vriendin wist ik meteen hoe laat het was. En inderdaad kondigde hij aan dat hij met zijn vader wilde praten. Hij geneerde zich kapot voor zijn vader, zei hij. Zijn eigen vader liep zich als een verliefde puber uit te sloven voor zijn vriendin. Die voelde zich er trouwens ook hoogst ongemakkelijk bij. ‘Kappen pap,’ zei onze zoon. ‘Heel fijn dat je mijn keuze kunt waarderen maar blijf je wel vooral als een vader gedragen.’

 

Eerst pruttelde mijn man nog tegen. Overdreven we niet allebei? Zo erg kon het toch niet zijn? Konden we niet meer tegen een grapje? Maar toen de boodschap na een paar dagen was geland maakte zijn bravoure plaats voor schaamte. Misschien was hij ook wel te ver gegaan en misschien vond hij eerst wel dat zijn gedrag onschuldig was maar was het dat bij nader inzien toch niet. Moest hij zijn excuses maken?

 

Ik vond dat hij wel met onze zoon moest praten, maar zou het niet te veel gewicht krijgen als hij ook met onze schoondochter zou praten? Uiteindelijk heeft onze zoon de boodschap aan zijn vriendin overgebracht. De eerste keren was het ronduit ongemakkelijk om samen te zijn en als ik eerlijk ben is het nog steeds niet helemaal ontspannen om mijn man in aanwezigheid van onze schoondochter te zien worstelen om een balans te vinden. Daarbij blijf ik me afvragen of hij niet toch stiekem verliefd op haar is.’

 

Wendy’s naam is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

 

Moet jou ook iets van het hart en wil je dat (anoniem) met ons delen? Stuur dan een mail naar info@franska.nl onder vermelding van ‘Dit moet ik even kwijt’.

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl