In 1997 waren ze er ineens: de swingende oude meneertjes van Cuba: Buena Vista Social Club. Wow! Ik was meteen fan. Dat we dat al die tijd hadden moeten missen. Wat een feest om die heren te zien zingen, spelen en swingen op het podium. Ik heb ze helaas nooit live gezien. Wel een andere groep oudere heren in dezelfde sfeer, de Vieja Trova Santiaguera. Superleuk.

 

 

Even horen hoe dat klinkt?

Deze zag ik dus live, moet je zien, het plezier glundert er vanaf:

 

En deze ken je natuurlijk wel, want die zijn veel beroemder:

 

Van de Buena Vista Social Club wordt binnenkort de documentaire ‘Adios’ uitgebracht, dus dat wordt echt genieten. Je kunt hier alvast naar de trailer kijken !00% zomer deze film, want de zon en warmte en sfeer spat er natuurlijk vanaf. 

 

In die film horen we persoonlijke verhalen, over de gebeurtenissen die deze heren bij elkaar brachten. En ook hoe het voor ze was om op die leeftijd ineens wereldberoemd te worden. Ze toerden zomaar plotseling de hele wereld rond.

 

Zou ik nog weleens mee willen maken. Ik kan best lollig zingen. Vind ik zelf, is niet iedereen het mee eens, maar daarover later meer.

 

 

O ja, ik had het over winnen…

Zin gekregen om de film te zien? Ik mag vier keer twee vrijkaarten weggeven. Die verloot ik onder degenen die de Facebookpagina van Franska.nl liken en een reactie achterlaten bij het bericht over deze film. Niet vergeten even te doen dus.

 

Fijne dag!

 

Oh ja..

Over muziek gesproken. Mijn nieuwe Playlist staat weer op Radio Franska. Klikken op het radiootje of het dansende poppetje en het is genieten geblazen, 

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter