Weetjes die nep klinken maar dat niet zijn

wieke weetjes

 

Mijn favoriete feitjes zijn óf de grimmige feitjes óf de feitjes waarna mensen heel stellig zeggen dat je ongelijk hebt.

 

 

 

Dan hou ik natuurlijk vol dat ik heus wel weet wat ik zeg, dan gaan we googelen en dan komen we erachter dat ik inderdaad gelijk heb. Krijg ik een triomfantelijk gezicht, staat de ander versteld en weet ik zeker dat diegene dit feitje zal doorvertellen, maar dan gezien vanuit mij. And the cycle continues forever. Dus bij deze: verspreid deze feitjes en laat mensen versteld zijn, want deze zijn dus écht waar.

 

1. Als je een papiertje 42 keert vouwt, zou het de maan raken 
Dit klinkt toch bizar? Zo’n hoog getal is 42 ook helemaal niet, maar toch is het echt zo. En ja, dit is inderdaad echt onmogelijk om te doen. Sterker nog, het zal je niet lukken om een papiertje (van elke willekeurige grootte) meer dan zeven keer te vouwen.

 

2. Het is onmogelijk om in te ademen en te slikken tegelijkertijd 
…En je bent dat waarschijnlijk nu aan het proberen. Lukt niet, hè?

 

3. Rusland heeft een grotere oppervlakte dan Pluto
Tsja, het is niets voor niets een dwergplaneet, maar het klinkt alsnog bizar. Ik had Pluto toch wel íets groter ingeschat dan heel Rusland bij elkaar.

 

4. Saoedi-Arabië importeert kamelen vanuit Australië
HAHA. Jawel, Saoedi-Arabië kampt dus met een tekort aan kamelen. En nu wil het toeval zo dat Australië er een hoop over heeft, dus zij hebben op die manier een samenwerking.

 

5. New York ligt zuidelijker dan Rome
*pakt kaart erbij want weet zeker dat dit echt niet het geval is* What the…

 

6. Er zijn meer tijgers in de Amerikaanse staat Texas dan waar dan ook in de wereld
En veel daarvan leven in gevangenschap. Een tijger als huisdier? Lijkt me niet helemaal goed voor het welzijn van de tijgers. Maar alles kan in Texas.

 

7. 50 procent van ons DNA komt overeen met die van bananen

 

8. Het regent diamanten op Saturnus en Jupiter
Diamonds are a girl’s best friend, maar ik ben toch wel blij dat we die niet hier op aarde hebben. Geen paraplu zou daartegen bestendig zijn.

 

9. Schildpadden ademen via hun kont
Kan ik verder vrij zinnigs over zeggen. Behalve dat ik me afvraag of bij hen een boer en een scheet dan echt precies hetzelfde zijn.

 

10. Barbie heet niet echt zo, het is een bijnaam: haar echte naam is Barbara Millicent Roberts
Ik snap wel dat ze dan liever Barbie genoemd wordt.

 

Bron: Buzzfeed

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer