Weet je wat? We maken er gewoon de mooiste kerst ooit van

En de lekkerste. We laten ons er niet onder krijgen. Kop op! Niet bij de pakken neerzitten, hooguit bij de pakjes.

 

 

Zo. Ook weer klaar. Sint op de boot terug naar waar ie vandaan komt, Pieten mee. Nog snel even de laatste stukken speculaas wegwerken, dan kunnen we gaan verzinnen hoe we het gaan aanpakken deze kerst. Kan aan mij liggen, maar ik heb sterk de indruk dat het tegenwoordig vroeger donker wordt en later licht dan normaal in december. Misschien komt het door het sombere gevoel dat als een donkere deken over ons heen ligt. Laten we het dus maar zo leuk mogelijk maken.

 

Ik heb de mistletoe al besteld. Want met wie je mag en durft te zoenen moet je dat zoveel mogelijk doen. Omdat ik er net iets te vaak naast gegrepen heb, bestel ik ze nu al jaren bij de Maretakkenkwekerij.

 

Om er een extra groot feest van te maken ga ik meer dan ooit op de Italiaanse tour. Daar kan mijn nieuwste ontdekking Peccati di gola goed bij helpen. Een must voor Italië-fans zoals ik. Wachten tot kerst met de lekkernijen doe ik trouwens niet. Je hoort toch vaak ‘december feestmáánd’? Nou, die heb ik stevig in m’n oren geknoopt.

 

Ook De Gezonde Apotheker heb ik al afgestruind. Ik bestel daar onder andere heerlijke salsiccie (worstjes) en daar maak ik m’n nieuwste succes-hapje mee. Casino-boterhammen in negen stukjes, beetje vulling uit zo’n worstje en een stukje scamorza erop en dan een minuut of tien in de oven op tweehonderd graden.

 

M’n andere Italiaanse leveranciers zijn Casabase, die ontdekte ik toen ik op zoek was naar de echte Toscaanse pici, Chiara’s food, die de echte Toscaanse Cugusi-pecorino heeft en Salinto, vanwege de heerlijke Roberto-grissini.

 

Het gaat natuurlijk niet alleen over eten en drinken. Sfeer moet er ook zijn. Bloomon heeft een kerst-lookbook gemaakt om van te smullen. M’n eerste boeket staat al te pronken. Hun bloemen zijn zo goed dat ze gewoon twee weken staan. Minstens.

 

Het zal allemaal best wel, al die prachtige rossige en bruine sferen die je in de bladen ziet, maar een echte kerst is natuurlijk wit. Ooit iemand ‘I’m dreaming of a brown Christmas’ horen zingen? Nou dan. Wit dus. En daar horen voor mij rood en groen bij. Vandaar misschien dat ik Jamies groene spaghetti nu extra leuk vind.

 

De Cava van MVSA voor oud en nieuw heb ik ook al in huis. In prachtige blauwe limited-edition-versie met pauw. Très chic toch? Elf euro maar. Zou je niet zeggen hè? Benieuwd of hij oud en nieuw haalt bij ons…

 

 

En voor erbij doen we een stukje truffelkaas van FIRMA KAAS. Gooien ze gewoon in je brievenbus.

 

 

En zo komen we deze donkere tijd wel door. Wachten tot het leuker wordt heeft geen zin. Ik maak het gewoon zelf leuk.

 

Tot zover de tips van de week

 

O nee, nog eentje. Eigenlijk is het een goed idee om te zorgen dat je overal in huis een glimlach op je gezicht krijgt. Daarom breng ik altijd als eerste de wc in kerstsfeer. Paar takjes met een rood lint rond de spiegel, een lekker geurkaarsje, minivaasje met een bloemetje en je zit meteen een stuk gezelliger. Nog leuker dan een glimlach is dit natuurlijk:

 

 

De rollen zitten verstopt in de boom, of liggen er als cadeautjes voor. Een uitvinding van ‘The good roll’, de makers van gerecycled toiletpapier. Hun missie: veilige en schone toiletten voor iedereen. Met de helft van hun winst bouwen ze toiletten in diverse landen in Afrika. Prachtig toch? En dan maken ze dus ook nog eens leuke dingen. En nog fijner: ik mag drie van die grappige wc-kerstbomen met papier verloten. Hebben? Even een reactie achterlaten op Facebook, dan zie je daar over een week of je de gelukkige toiletganger bent.

 

Veel geluk!

 

Ik houd me aanbevolen voor jouw leuke tips voor de decembermaand, dus als je nog ideeën hebt…graag!

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska