Wees er maar zuinig op!

marianne

 

Als je druk bent met je werk, je relatie gezellig houden en het huis een beetje netjes, schiet het er weleens bij in.

 

 

Tenminste, bij mij wel. Toch neem ik me nu voor om dit nooit meer te laten gebeuren. Ze zijn namelijk goud waard!

 

Ik heb het natuurlijk over vrienden

En uiteraard heb je mensen die komen en gaan, maar je hebt ook die paar die altijd blijven. Ook al ben je chagrijnig, laat je maanden niks van je horen of… OMG… vergeet je een verjaardag.

 

– Sorry Rebecca, nog voor die ene keer vier jaar geleden. 20 augustus, deze dag staat inmiddels met koeienletters in mijn geheugen gegrift. –

 

Ik ben een lieve vriendin denk ik en ook een trouwe

Alleen kan ik me wel verliezen in de waan van de dag. Corona maakte het trouwens ook niet heel makkelijk, omdat iedereen toch anders stond tegenover ziek worden en vaccineren. Maar als die waan van de dag even plaatsmaakt voor het nodige aan life events, je weet wel, dingen als zwanger, miskraam, relatie uit en verhuizen, dan besef je maar weer eens: wat zijn vrienden ontzettend belangrijk.

 

Inderdaad om je zielenroerselen mee te delen, maar wat ik nog belangrijker vind, het gewoon léúk te hebben samen. Ik zal de avond nooit vergeten dat mijn partner met de noorderzon vertrok. Helemaal kapót was ik. Ik was eigenlijk van plan om de rest van de dag te huilen. Veel zinnigs kwam er verder ook niet uit.

 

Toevallig had ik die avond een etentje gepland staan waar ik samen met mijn vriend heen zou gaan. En aangezien hij weg was, ging ik nu maar alleen. Ik kwam inderdaad huilend binnen. Maar na een kwartiertje zat ik al gezellig op de barkruk in de keuken te kletsen. Gembertheetje in de hand en mijn neus vol met heerlijke geuren die uit de pannen opstegen.

 

En heel gek, een moment voelde ik me gelukkig

Ondanks dat mijn hart gebroken was. Ondanks dat ik die nacht 2 uur slaap had gehad. We hadden gewoon zoveel lol dat ik af en toe bijna in mijn broek pieste van het lachen. En zeker weten dat we ook over de minder leuke dingen praatten, maar de sfeer was nooit zwaar. Die avond gaf me de krachtige bevestiging dat ik óók alleen een heel gezellig leven kon hebben.

 

De weken en maanden daarna heb ik dit zo vaak gedacht. Met afgelopen weekend als hoogtepunt. Ik was jarig en zat met een groep vriendinnen aan tafel voor een high tea. Ze waren allemaal zo geïnteresseerd, warm, open en lief. In mij, maar ook naar elkaar. Ik voelde me zo’n ontzettend gezegend mens met al deze heerlijke vrienden om me heen.

 

Relaties zijn leuk

Want nee, ik ga geen pleidooi van de eeuwige vrijgezel opdreunen dat ik nóóit meer een man hoef. Ik vind mannen namelijk heel prrrr-fijn. Alleen weet ik wel dat ik mijn allerliefste vriendinnen (en vrienden trouwens!) vanaf nu op de eerste plaats zet. Vriendschappen gaan, in elk geval bij mij, vaak langer mee dan relaties!

 

Thanks girls, I love you! xxx