Weer m’n
favoriet op?

 

Nét op tijd hoor. Maar op tijd is op tijd. En het is me gelukt. Ik wil niet achter het net vissen met m’n favoriete kerststol. Het is al een keer gebeurd dat ik 100 kilometer heen en weer moest rijden om er nog eentje te bemachtigen. In Den Bosch. Voordeel daarvan was natuurlijk dat ik ook even langs Jan de Groot kon.

 

Tja, als je toch in Den Bosch bent…

 

Hoezo voor een kerststol zo ver rijden? Iets mis met de stol van m’n eigen bakker? Nee hoor, helemaal niet. Geen kwaad woord over onze bakker. Maar sinds ik een keer de stol van het Vlaams Broodhuys heb geproefd, ben ik verslaafd. En blijkbaar is ‘ie zo populair dat ‘ie heel snel op is. Ze zijn er van een halve kilo en van een kilo. Je begrijpt waarschijnlijk wel welke ik neem?

 

Dit jaar kwam ik op het idee om ze online te bestellen. Geen idee of ze er nu nog zijn, maar je kunt altijd proberen die heerlijke kerststol nog te pakken te krijgen natuurlijk.

 

Stollen en Bollen

 

En als je hem niet lekker vindt, kom maar op. Ik maak hem wel soldaat. En vind je hem wel lekker, dan heb ik een verrassing. Met Pasen maken ze ze ook. Maar dan zijn het Paasstollen en zit er een gele strik om. Kan ik niet mee zitten, haha.

 

Oh ja, ik had het ook over Jan de Groot. De allerlekkerste Bossche bollen van het land. In de rest van Nederland heten ze chocoladebollen. Zou ik ook maar een keer proberen.

 

Zo. Dat was het weer qua kerstboodschappen voor vandaag. Ik ga nu de definitieve shoplijst maken. Kijken of alles er nog is wat ik nodig heb. Wordt vervolgd.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter.
Beeld via: Healthinut