We hebben een kerstdiner tegoed

 

Heb ik laatst zomaar ineens ontdekt. Toen ik m’n rijbewijs ging verlengen. Anders was ik er nooit achter gekomen.

 

Mail van Franska op de bank

Ergens in september, terwijl ik in Italië zat, kreeg ik een melding van Mijn Overheid. Rijbewijs bijna verlopen. Toen ik er in november ineens weer aan dacht schrok ik me een hoedje en wilde meteen via de pasfoto-winkel richting gemeentehuis racen. Kon niet meer. Hoorde ik net op tijd van de buurvrouw. Moet je eerst een afspraak voor maken. Oké, dat doe ik dan braaf. Op 30 november kon ik terecht, een week later zou het klaar zijn.

 

Noem me maar een mierenneuker, maar mooi dat er iets niet klopt. Op 30 november betaalde ik dus een kleine veertig euro en een week later was ie klaar. Ingangsdatum op m’n nieuwe rijbewijs is dertig november. Met andere woorden, het was al een week ingegaan terwijl ik het nog niet kon gebruiken. En dat is nog niet alles, het blijft vanaf die datum tien jaar geldig. Het oude rijbewijs wordt meteen vernietigd. Terwijl dat dus officieel tot zeven januari doorliep.

 

Waaat?

Ineens realiseer ik me wat er niet klopt aan dit verhaal. Want mooi dat ik opgelicht ben door m’n eigen gemeente. Hij was geldig tot 7 januari 2019. Weg een maand en een week. Voor niks betaald dus. Nu maar hopen dat ik me dit voorval op 29 november 2028 nog herinner. Anders gooi ik weer geld voor Jan Doedel over de balk. Het is dat ik geen zin heb om het uit te rekenen, anders deed ik het, maar ik zou toch wel willen weten wat dit soort trucs nou oplevert voor alle gemeenten van Nederland bij elkaar. Volgens mij kun je daar een leuk kerstdiner van organiseren.

Door: Franska

Afbeelding van Franska