We hebben een circuskat

 

 

‘Hé, Sippi, kampioentje! Je doet het hartstikke goed op Facebook!’ M’n man van de week, tegen ons jonge katertje Sippi (de broer van katje Missi). Ik had de deugniet gefilmd toen-ie het keukenkastje openmaakte en zich ineens door mij betrapt zag.

 

Hoppa!

 

Ik stuurde het filmpje naar wat vriendinnen en bedacht me ineens dat er misschien wel meer mensen zouden zijn die dit leuk zouden kunnen vinden, dus hoppa! Stond-ie ineens op de Facebookpagina van franska.nl . Wil je het filmpje ook even zien?

 

 

 

Even over Sippi. Ik schreef bij het filmpje: Nu 9 maanden oud. En al rijp voor het circus. Daar kwamen heel veel reacties op. Deze van Margreet bijvoorbeeld: Nog even de verdwijntruc en Hans Klok kan met pensioen! Waarop ik antwoordde: ‘Kan-ie al! Heel verhaal. Zal ik nog vertellen.’

 

Lekkage

 

Toen die twee jonkies nog niet zo lang bij ons waren, hadden we een lekkage en daarom stond het kastdeurtje open. Ik had Missi (het vrouwtjeskatje) erin zien verdwijnen en zag haar maar niet terugkomen. Missi komt altijd als je haar roept. En ik maar roepen. Voor niks. Brrrrr…

 

Om een lang verhaal kort te maken, ik dacht: kat geëlektrocuteerd onder de afwasmachine, want ze komt maar niet als ik roep. Dus… de hele kast afgebroken, losgeschroefd, afwasmachine eruit, de hele boel ontmanteld. En daar lag onder een keukenkastje daarnaast niet het vrouwtje, maar meneer Sippi te knorren. Niks aan de hand. Behalve een keuken die helemaal uit elkaar lag. Dat dan weer wel…

 

Naast de afvoerpijp zit een heel smalle ruimte waar hij zich blijkbaar met z’n dikke vacht toch doorheen kan wurmen. Tegenwoordig gebruikt meneer die ingang dus om zich even af te zonderen. En dan maakt-ie gewoon even de deur open. Met geen enkele van z’n voorgangers ooit meegemaakt…

 

 

 

PS

Heb jij een leuk kattenfilmpje? Van je eigen kat? Mag ik het zien? Misschien komt het ook op franska.nl. Ben heel benieuwd! Franska@franska.nl

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter