Wat voor sprookjes gaat Thierry Baudet zijn kind vertellen?

thierry baudet

 

Er is weer een hoop te doen rond de uitspraken van Thierry Baudet gisteren in de Tweede Kamer. Soms vraag ik me af of hij soms in sprookjes gelooft.

 

 

 

Het was gisteren weer bal tijdens de Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Minister Kaag kreeg ervan langs van Thierry Baudet waarna het voltallige kabinet opstond en wegliep. Dat was nog nooit voorgekomen.

 

Baudet had het in zijn rede over het St. Antony’s College in Oxford, toevallig ook de universiteit waar Kaag ooit studeerde. Volgens hem is dat een ’opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten’ voor ’globalistische elites’ die ’achter de schermen ons leven willen plannen’. Nou ben ik niet zo van de complottheorieën, dus ik zat met opgetrokken wenkbrauwen te luisteren. Waar haalt die man dat toch vandaan? Welke bronnen leest hij en waar praat hij over als hij met zijn vriendin aan de ontbijttafel zit? Soms denk ik echt dat hij in sprookjes gelooft.

 

Maar voor hem is dat blijkbaar De Waarheid. De manier waarop de wereld echt in elkaar zit. Zou hij dat gedachtengoed ook aan zijn kind, dat een dezer dagen geboren wordt, gaan leren? Of is het weer een manier voor Baudet om de aandacht op zich te vestigen, door maar wat te roeptoeteren waardoor het hele land in rep en roer raakt. Zoals je vroeger ook iemand in de klas had, die altijd de docenten op de kast wist te jagen. Lekker sarren dus.

 

Dat je in Nederland mag zeggen wat je denkt is iets om te koesteren en vergeet niet dat het gedachtengoed van Baudet ook bij een heleboel andere Nederlanders leeft. Mensen die net als jij en ik naar de stembus gaan en kiezen voor de partij die hen het meeste aanspreekt. Geloven zij dan ook allemaal in sprookjes, of is het voor hen ook De Waarheid? Of willen zij gewoon sarren omdat ze het niet eens zijn met het huidige beleid van het kabinet?

 

Beeld: NPO

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit