Wat voor programma is #BOOS eigenlijk?

boos tim hofman

 

Vanmiddag komt de beladen aflevering van het #BOOS van Tim Hofman online. Maar waar gaat deze serie op YouTube eigenlijk over?

 

 

 

Het kan je niet ontgaan zijn deze week; het vermeende seksueel wangedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland. Afgelopen weekend ging de doos van Pandora open en sindsdien is het wachten op de aflevering die vanmiddag om 16.00 uur online komt waarin BNNVARA-programmamaker Tim Hofman samen met zijn redactie onderzocht wat er nou precies allemaal gebeurde bij de megapopulaire talentenjacht.

 

Sinds 2016 zoekt Tim naar oplossingen voor problemen die mensen zoal kunnen hebben, maar waarbij ze steeds weer tegen een muur van onbegrip aanlopen. Variërend van oplichting via Marktplaats tot grote maatschappelijke zaken. Het programma zoekt dan uit hoe het probleem juridisch in elkaar zit en confronteert de betrokken personen of organisaties met het probleem in de hoop tot een oplossing te komen.

 

#BOOS heeft zo al meerdere keren het landelijke nieuws gehaald, door iets aan de kaak te stellen wat niet door de beugel kan bijvoorbeeld. Zoals seksueel grensoverschrijdend gedrag in realityseries, waarbij het programma The Villa van de buis werden gehaald. Of het verbeteren van het Kinderpardon waardoor de 9-jarige Nemr uiteindelijk toch in Nederland mocht blijven. Misschien heb je de beelden wel gezien waarbij de toenmalige VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff erg onaangenaam reageerde toen Nemr hem voeg waarom hij niet in Nederland mocht blijven. Het jongetje was bang om uitgezet te worden en vroeg Dijkhof of hij niet iets kon doen om dat te voorkomen.

 

En nu zit heel Hilversum met samengeknepen billetjes te wachten op de onthullingen over de misstanden bij The Voice. De afgelopen dagen kwam er al het nodige naar buiten, maar ook ik houd m’n adem in voor wat er straks om 16.00 uur misschien ook boven tafel komt. Het programma wordt niet via de televisie uitgezonden, je kunt het alleen online zien op hun eigen kanaal op YouTube en op de websites van de NPO en BNNVARA.

 

Beeld credits: Annemieke van der Togt BNN Vara beeldbank

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit