Wat je nog niet wist over Kate Middleton

 

 

Ergens in een paleis of op een landgoed van de Kensingtons blies Kate a.k.a. Catherine Middleton dit weekend 40 kaarsen uit.

 

 

 

Ook al was de Duchess van Cambridge vroeger niet vies van een feestje (ze schuimde Londen geregeld af), toch denken royalty-experts dat Kate voor een knusse familieverjaardag gaat. Een goed moment om wat geinige wetenswaardigheden over Catherine te onthullen.

 

Kate ging lang door het leven als Waity Katy. De Britten gaven haar deze niet al te flatteuze bijnaam, omdat William en Kate zo’n vijf jaar een knipperlichtrelatie hadden. Op zijn eenentwintigste verjaardag durfde de prins het toch aan en stelde hij Kate voor aan oma Elizabeth. En het is pas officieel in Engeland als je koningin Liz ontmoet hebt.

 

 

Waity Katy is niet de enige naam die Catherine kreeg. Ze floreert in de bijnamen. Zo flashte ze een keer voor de gein met de billen uit het raam (coole Kate) op de middelbare en doopten ze haar op school unaniem tot Kate Middlebum. Samen met haar zusje werd Kate trouwens óók vernoemd naar de schoolcavia’s Pip en Squeak. Zusje Pippa was natuurlijk Pip en Kate ging door voor Squeak. Maar het opmerkelijkste rond haar naam? De mail die Kate naar haar vrienden stuurde in 2008 met het vriendelijke verzoek om haar voortaan Catherine te noemen. Aaaiii, toch een beetje awkward.

 

 

Het liefst brengt de Duchess tijd buiten door, maar ze is ook niet vies van een beetje op de bank hangen. Kate binget daarom ook gewoon een serietje op z’n tijd. Ach, ze is zo lekker gewoon gebleven. De favorieten van Wills en Kate die ze officieel bevestigd hebben? Homeland, Game of Thrones én Downton Abbey. Het is niet bekend of ze The Crown er in een weekend doorheen gejaagd hebben.

 

 

De Duchess werkte vroeger als accessoire-inkoper bij het merk Jigsaw. Het leuke is dat ze nog regelmatig in het kledingmerk gespot wordt. Zo is ze vooral fan van de high-waist-broeken van het merk en daar wordt ze dus ook vaak in gezien.

 

 

De Duchess gaat totaal fab haar fourties in. Bronnen zeggen dat Kate zich nog nooit zo goed voelde als nu. Zou dit te maken hebben met het verdwijnen van Meghan? Dat is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen, maar het komt in ieder geval wél door de extra taken die ze overnam van Queen Elizabeth. Het schijnt dat Waity Katy niet kan wachten tot ze koningin mag zijn.

 

 

Kate is gek op het moeder-zijn. Ze probeert zo veel en zo vaak mogelijk bij álles aanwezig te zijn wat die drie kornuiten uitspoken. Natúúrlijk loopt er bij de Kensingtons een nanny rond, maar als het haar in tijd lukt, dan doet Kate het zelf.

 

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans