Wanneer is het vrouwelijke libido het hoogst?

 

 

Zin in seks: soms heb je het enorm, soms ook tijden niet. Waar ligt dat nou aan, als we kijken naar het libido van vrouwen?

 

 

 

Tijd van de maand
En waarom wil de ene vrouw elke week zeker twee keer van bil in een relatie en vindt de ander het wel prima om het een paar maanden rustig aan te doen? Het heeft met de vrouwelijke cyclus te maken. Ongeveer zo’n twee weken voor de menstruatie begint de hormoonproductie bij de vrouw omhoog te gaan, wat gunstig is voor het libido. Je hebt dus rond je ovulatie de meeste zin in een wip. Het kan zomaar zo zijn dat je in die dagen wakker wordt van geile dromen of enorm fantaseert over een trio, lesbische kussen of andere spannende escapes van het gewone leven.

 

Als een vrouw de eisprong heeft, neemt de hoeveelheid verliefdmakende luteïniserend hormoon en progesteron toe. En kijk: dat is gewoon zo bepaald vanuit de evolutie, want juist in die dagen ben je als vrouw heel vruchtbaar. Je eisprong vindt dan plaats en daarmee kun je natuurlijk baby’s maken als je er op het juiste moment een zaadje bij krijgt.

 

Piekjaren
Ook wel grappig: vrouwen hebben op hun 32e de meeste zin in seks. Je voelt je dan sexy. Logisch als je weer kijkt naar die evolutie: op die leeftijd is het voor de meesten een goed moment om te beginnen aan kinderen. En tja, dan is die geiligheid wel zo handig. Bij de meeste vrouwen verdwijnt het hoge pieken in een lekker libido rond haar veertigste. Dus pak wat je pakken kunt in die paar jaar tijd, toch? Slinger je partner maar mee je bed in, want voor je het weet doe je het weer een paar maanden niet. Zo zonde.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com