Wat is er nu weer aan de hand met Prinses Charlene

 

Als ik Charlene haar man prins Albert II van Monaco een zoen zie geven, heb ik altijd het idee dat ze de kikker kust, in plaats van de prins. Het geluk spat er nou niet bepaald van af….

 

 

 

Misschien is haar man wel dodelijk saai, of mag je elkaar van het Monegaskische protocol geen ferme pakkerd geven en alleen maar een braaf kusje. Ik weet het niet, maar het intrigeert me mateloos om te zien hoe ongelukkig Charlene er soms in het openbaar uitziet.

 

Zo op het oog heeft ze alles mee: een man die van haar houdt, een leuke tweeling en centjes in overvloed om alles te kopen wat ze maar wil. Maar plezier en geluk zijn niet te koop, en juist dat is soms ver te zoeken als ik haar in de media zie. Want er is altijd wat als het om Charlene gaat. Ze was geen stralende bruid, er werd zelfs gefluisterd dat ze vlak voor de huwelijksdag de benen had genomen. De afgelopen jaren zag je haar nooit zoals onze Máxima voluit lachen en leek het vaak alsof ze gebukt gaat onder haar rol als prinses.

 

Als klap op de vuurpijl kon ze in 2021 tijdens de coronapandemie vanwege een ernstige oor-, neus- en keelinfectie waar ze meerdere keren aan geopereerd moest worden niet terug naar huis na een verblijf in Zuid-Afrika. Pas na bijna een jaar zag ze haar man en de zevenjarige tweeling Jacques en Gabriella weer. En eenmaal terug in Monaco was de druk voor haar blijkbaar nog steeds te hoog en verdween ze opnieuw voor een tijdje uit beeld, dit keer naar een kliniek in Zwitserland omdat ze uitgeput was. Inmiddels is ze weer thuis en verscheen ze vorige week zelfs in het openbaar bij de Grand Prix van Monaco.

 

Maar nu is ze weer met haar gezondheid aan het tobben want een paar dagen geleden bevestigde het koninklijk paleis dat ze positief was getest op COVID-19 nadat ze ‘enkele symptomen’ vertoonde. ‘In overeenstemming met de geldende gezondheidsregels, zal prinses Charlene een periode van isolatie van enkele dagen in acht nemen. Haar gezondheidstoestand baart geen zorgen’, bevestigde de verklaring.

 

Gelukkig maar.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit