Wat Goed! Wint het boek over Martien Meiland de NS Publieksprijs?

Het leven van Martien Meiland was een ware inspiratiebron voor een boek dat nu kans maakt op deze prestigieuze prijs.

 

 

De prijs voor het beste boek dat door het publiek wordt gekozen is de NS Publieksprijs. De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar en de kanshebbers zijn:

 

‘Wen er maar aan’ van Maike Meijer, ‘Derksen’ van Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman, ‘Ik ga leven’ van Lale Gül, ‘Opgewekt naar de eindstreep’ van Hendrik Groen, ‘Bonuskind’ van Saskia Noort en het boek dat Jan Dijkgraaf schreef over het leven van Martien Meiland.

 

Hoewel een heleboel mensen ondertussen wel een beetje Meilandmoe zijn zou het zou me niks verbazen als het boek over Martien er met deze prijs vandoor gaat. De beste man wekt blijkbaar nog steeds wat op bij het grote publiek. De een vindt hem helemaal geweldig, de ander weet niet hoe snel ze door moet zappen als ze zijn hoofd op het scherm ziet. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik van hem vind dus dat boek over het turbulente leven van Martien ga ik toch maar even lezen.

 

Voor de duidelijkheid: hij heeft het dus niet zelf geschreven hè? Dus mocht dit boek winnen dan is alle eer voor Jan Dijkgraaf, die overigens ook het boek schreef over Erica, de partner van Martien, wat op dit moment als een malle verkoopt. Dat boek staat dan vast volgend jaar ook weer op het lijstje met nominaties voor deze prijs. Blijkbaar kunnen we maar geen genoeg krijgen van de Meilandjes.

 

Vind jij dat het boek van Jan Dijkgraaf of juist een ander boek de prijs moet krijgen, dan kun je hier je stem uitbrengen. Dat kan tot woensdagavond 17 november. Direct na het sluiten van de stembus wordt de winnaar bekendgemaakt door Margriet van der Linden in haar programma M op NPO1

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit