Wat een verademing als je eens leuk geholpen wordt

 

Ken je dat: je bent in een winkel en je wilt iets passen, maar de verkoopster is een draak van een vrouw. Wat doe je dan?

 

 

 

Ik heb er al eens eerder over geschreven, als ik ga shoppen heb ik nogal last van drempelvrees. Vanwege de nuffige verkoopsters die in sommige superleuke winkels staan durf ik niet naar binnen. Ook al weet ik dat de collectie die daar hangt me op mijn lijf is geschreven, toch loop ik hun deur voorbij. Ik word namelijk doodzenuwachtig als zo’n juffrouw meteen aan me kleeft en me het pashok in- en uitkletst met kleding die ik helemaal niet wil hebben.

 

Maar ik vind het helemaal ingewikkeld als je met een oude dame die een beetje in de war is en in een rolstoel zit bij een kledingzaak de drempel over rijdt. Je ziet ze dan al met een moeilijk gezicht kijken. O help, wat is dit voor vertoning?

 

Nou gewoon, een dame die ook weleens zin heeft in wat nieuws in een gezellige kleur. En ja, het is inderdaad wat behelpen als ze nogal instabiel voor de spiegel staat te wiebelen, ze zit namelijk niet voor niks in die stoel.

 

Hoe heerlijk is het dan als een schat van een verkoopster je even komt helpen om die ene arm, die inmiddels een eigen leven leidt, toch in het juiste armsgat te steken. Zo eentje die, zoals ze me toefluistert, best snapt hoe het is om zo onhandig te moeten shoppen, want dat heeft ze zelf met haar moeder ook gedaan. En gewoon zegt dat grijs haar en een beige trui geen goede combinatie is, maar dat je er met een rood jasje juist wel weer fris en fruitig uitziet. En dat het geen enkel probleem is om de rest lekker thuis te passen en terug te brengen als het toch niet goed zit. En ja, dat je dan ook je geld gewoon terugkrijgt. Kijk maar, ze zet het even op het bonnetje.

 

Ik weet niet wie het meer naar haar zin had: mijn moeder vanwege haar nieuwe rode jasje of ik omdat ik het zo’n verademing vond dat we zo leuk geholpen werden. Daar word je toch gewoon blij van?

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit