Kijken, kijken, niet kopen

 

Op de foto’s, v.l.n.r.: 1: Hotel Danieli, 2: La Sirenuse, 3: Hotel Monteverdi, 4: Splendido

Zelfs al zou ik de hoogste eindejaarshoofdprijs in de loterij winnen, dan weet ik nog niet of ik erheen zou gaan, misschien blijkt dromen uiteindelijk toch leuker dan ‘the real thing’. Die teleurstelling wil ik niet oplopen. Maar steeds een beetje stiekem kijken als we erlangs rijden of varen, af en toe even tussendoor naar plaatjes kijken. Als het me lukt misschien een wijntje of kopje thee drinken in de lobby of op het terras… Alleen dat vind ik al leuk. Trouwens het schiet ook helemaal niet op met die loterijprijs, want ik speel niet eens mee. Waar ik stiekem naar gluur en een beetje van droom en als ik de kans krijg binnenpiep?

 

Mijn veel-te-duur top drie (en nog eentje)

 

1 Met stip op nummer 1 Hotel Splendido in Portofino. Vanuit het bootje van Rapallo naar Portofino MOET ik altijd even omhoog kijken als we erlangs varen. En dan zie ik mezelf al zitten daar aan dat zwembad of wuiven vanaf een balkon. Ik kreeg ooit de tip om daar een high tea op het terras te gaan doen. Beste tip ever. Kon ik ook even naar binnen lopen en ben ik er dan dus toch mooi even geweest. Ook even kijken?

 

La Sirenuse in Positano: Nog nooit geweest, zelfs niet in de buurt. Ja, als kind, maar toen wist ik niet beter dan dat je gewoon ging kamperen. Hoewel… het schijnt dat je geheugen af en toe een loopje met je neemt. Misschien had ik toen al wel last van dure dingen mooi vinden. Mijn moeder zei altijd dat ik feilloos het duurste jurkje wist te vinden bij C&A. La Sirenuse dus… Volgens mij heel erg prachtig. Ik heb er jaren geleden een parfum van gekocht. Hebben ze namelijk gewoon. Een eigen parfum. En daar blijft het dus bij. En plaatjes kijken natuurlijk.

 

Hotel Danieli in Venetië. Ultieme luxe natuurlijk. Ik hoorde dat je ook daar gewoon naar binnen kunt en even kunt rondkijken. Vriendelijke heren helpen je zelfs netjes van de boot afstappen als je er aan komt. Moet ik nog eens een keer proberen. Doen wie het eerst is? Of even thuis achter de laptop binnenkijken?

 

En…toen zag ik afgelopen weekend nog een leuke nieuwe in Toscane. Nog niet eens gekeken wat het kost, maar dat durfde ik ook even niet, toen ik de foto’s zag, dacht ik al dat deze ook wel ruim boven de 100 euro per nacht uit zou komen: Hotel Monteverdi Oeps! Ik heb even gekeken en inderdaad. Leuke plaatjes als inspiratie voor je eigen slaapkamer. Daar gaat het wat mij betreft bij blijven.

Saluti! A domani! Veel plezier met kijken.

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs

Sfeerbeeld: The sunday chapter . Hotel Splendido, La Sirenuse, Hotel Danieli, Hotel Monteverdi