Ben jij een scheurder of een trekker?

 

Het is misschien een beetje een rare vraag, maar wat doe jij als je een cadeautje openmaakt?

 

 

Soms krijg je een cadeautje dat werkelijk prachtig is ingepakt. Superlatieven schieten te kort zo mooi. Er zijn zelfs winkels waar ik, als ik iets voor mezelf koop, het laat inpakken omdat ze dat zo prachtig doen. (Niet verder vertellen, maar Riviera Maison en Douglas hebben de allerbeste inpakkers. Die krijgen volgens mij een cursus ‘hoe pak je een kadootje in’.)

 

Je kent het wel, lekker dik glanzend inpakpapier met daarover van dat doorzichtige cellofaan. Misschien nog wat extra confetti erbij? Een mooi lint erom. Liefst zo gestrikt dat het ook echt blijft zitten. Een waar kunstwerk.

 

Nou, en dan sta ik met m’n pakje bij de jarige verwachtingsvol te kijken hoe het cadeau wordt geopend. Want zou het een scheurder of een trekker zijn?

 

De scheurder, het woord zegt het al, scheurt het papier open om te zien wat erin zit. Meestal is ie zo klaar. Want de scheurder hoeft maar ergens een beginnetje te hebben en van je rats, rats… klaar is Kees. Die kan z’n nieuwsgierigheid gewoon niet bedwingen.

 

Maar de trekker, zoals ik, is van de bewaarderige soort. Die wil graag én dat beeldige pakpapier en dat cellofaantje liefst met de confetti en de strik bewaren.

 

De trekker trekt tergend langzaam het eerste plakkertje los om vervolgens eerst alle plakbandjes los te peuteren. Dan wordt het pakpapier opengevouwen en tadaaaa… verrassing!

 

Ik vind het iedere keer weer reuzegrappig om te zien wie bij welke club hoort. En jij? Ben jij een scheurder of een trekker?

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit