Warme kleuren en materialen voor een knusse eetruimte

 

De eetruimte is een van de gezelligste ruimtes in huis.

 

 

 

Hier kun je heerlijk genieten van je zelfgekookte maaltijden, uitgebreid dineren met je beste vrienden, spelletjesavonden organiseren met het gezin en gewoon even bijkletsen onder het genot van een gebakje met bezoek. Natuurlijk is de sfeer in de eetruimte super belangrijk, je wilt hier een gezellige en knusse sfeer creëren. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

 

Een warm kleurenpalet

Warme kleuren zijn de perfecte keuze voor een knusse sfeer. Aardetinten zijn op het moment helemaal hot en zijn absoluut het overwegen waard voor de eetruimte. Het geeft een natuurlijke en toch gezellige sfeer. Het is super mooi om een accentmuur in een diepe aarde tint te schilderen, dat geeft de eetruimte net wat meer diepte en creëert een super gezellige sfeer. Maar je kunt ook voor diepere kleuren gaan zoals bordeaux rood, donkergroen of diepblauw. Natuurlijk is het helemaal af als je deze kleur dan ook weer terug laat komen in de decoratie van de eetruimte.

 

De perfecte meubels

Als je de perfecte kleur hebt gevonden dan heb je een goede basis om de rest van de eetruimte op te bouwen. De meubels zijn natuurlijk de volgende stap. De eettafel en de stoelen zijn natuurlijk vanzelfsprekend, maar dan ben je er nog niet. Met een leuke set bijzettafels maak je de eetruimte namelijk helemaal af. Dit geeft je ook weer wat extra plek voor decoratie die je dan mooi kan afstemmen met de kleuren van je accentmuur.

 

Het centrum van de eetruimte

De eettafel is het centrum van de eetruimte. Natuurlijk horen de eetkamerstoelen hier ook bij. Een eettafel is allang niet meer zomaar een simpele rechthoek. Tafels met natuurlijke vormen zoals rond en ovaal zijn ook heel erg populair geworden de laatste jaren. De ronde eettafel is bijvoorbeeld een absolute parel voor in de eetruimte. Maar je kunt ook kiezen voor een onbewerkte houten tafel voor een natuurlijk effect. Hout is weer helemaal in en is de perfecte match voor een knusse eetruimte.

 

De perfecte stoelen

Bij een mooie eettafel horen natuurlijk ook de perfecte stoelen. Die moeten natuurlijk perfect passen bij je tafel en bij het kleurenpalet van de eetruimte. Speel met verschillende texturen, materialen en printjes. Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Doe online wat inspiratie op, gooi je creativiteit in de strijd en maak er iets moois van!

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit