Wanneer je puber zich voor je schaamt

 

Als ik mijn pubers ’s nachts na een feestje bij hun vrienden op moest halen ging dat over het algemeen reuze makkelijk.

 

Ze moesten van mij dan altijd op een afgesproken tijdstip voor de deur klaarstaan. Zodat ze geruisloos in konden stappen en ik met mijn slaperige hoofd en in pyjama meteen weer terug naar huis kon rijden.

 
Deden ze dat niet, dan dreigde ik altijd dat ik bij het betreffende vriendje aan zou bellen en iets heel erg raars zou zeggen of doen.

 
Nou die pubers van mij wisten dan niet hoe snel ze in de auto moesten springen. Meestal appten ze me 10 minuten voor de afgesproken tijd dat ze al op me stonden te wachten. Doodsbenauwd dat hun moeder zich inderdaad volslagen belachelijk zou maken waar al hun vrienden bij stonden.

 
Gelukkig kan het altijd erger. Ken je deze ouders nog? Je moet er toch niet aan denken dat je een vader hebt als Al Bundy of een Ma Flodder als moeder….

 

Al Bundy uit Married with Children

 

 

De moeder (gespeeld door Jamie Lee Curtis) uit Freaky Friday

 

 

Ma Flodder uit Flodder

 

 

Soof uit Soof2

 

 

Eddie Monsoon uit Absolutely Fabulous

 

 

Donna Sheridan uit Mamma Mia!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit