Waarom zou je daar gelukkig van worden?

 

Ja, waarom eigenlijk? Omdat je vrouw bent? Of zouden mannen dat ook hebben? Ik ga het eens even vragen als ik thuiskom vanavond.

 

 

Als de ramen gezeemd zijn, de straat geveegd, de badkamer en WC glimt,  de vloer gedweild, de hele boel gestofzuigd, alle paardenbloemen uit de tuin gestoken zijn of wat dan ook… dan kan ik daar gewoon een paar uur of soms een paar dagen lang heel gelukkig van worden. Moet ik er elke keer naar kijken als ik in de buurt zit of er langsloop. Gewoon domweg genieten. En het lijkt alsof ik er nog extra adrenaline van krijg ook. Zin om het nog mooier en schoner te maken. Hop hop, aan de slag!

 

Zal wel een vrouwendingetje zijn. Waarschijnlijk gewoon bij heel veel vrouwen ingebouwd, zodat er in elk geval schoongemaakt wordt in de wereld. Dan is dat maar vast geregeld, moeten ze bij het ontwerpen van vrouwen bedacht hebben. Vroeger hoorde ik wel eens  dat vrouwen keihard gingen schoonmaken als ze ongesteld moesten worden. Kan best waar zijn, maar dan is het toch verdacht en bijzonder dat vrouwen die niet meer ongesteld worden, toch zo vaak een het poetsen zijn. Dus ik vermoed zomaar dat die ongesteld-redenatie best kan kloppen, maar dat er dus meer aan de hand is.

 

Hoe het ook zit, linksom of rechtsom…ik ben intens gelukkig. Want het blinkt aan alle kant op dit moment. Nou jaaa…, bijna aan alle kant dan. Er is natuurlijk altijd nog wel iets te doen.  Gelukkig maar ;-)

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs