Waarom wij Nederlanders onszelf ontzettend succesvol vinden

 

LinkedIn heeft onder duizend Nederlanders een onderzoek laten uitvoeren over succes. Wat verstaan we eronder en hoe succesvol vinden we onszelf? Daar kwamen zulke verrassende conclusies uit dat ik ze even met je deel.

 

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt zichzelf succesvol
En 19% vindt zichzelf niet succesvol. We hebben in onze succesbeleving maar twee landen boven ons die zichzelf succesvoller achten, namelijk Ierland (daar vindt 68% zichzelf succesvol) en Engeland (61 procent). Frankrijk en Spanje scoren het laagst in de eigen beleving van succes.

 

Succes heeft weinig met werk te maken
In het onderzoek werd gevraagd wat mensen onder succes verstonden. Het grappige is dat het behalen van werkdoelen op nummer 10 van het lijstje staat.

 

Gezond zijn is de key tot succes
Dat werd door 80 procent van de ondervraagden als belangrijkste definitie van succes genoemd. Gevolgd door gelukkig zijn, vrienden hebben, tijd doorbrengen met familie, hobby’s hebben (en de tijd hebben om ze uit te oefenen), een gezin hebben, kunnen reizen, een relatie hebben, een goede werk-privé-balans hebben en professionele doelen behalen. Werkgerelateerd succes scoort dus niet hoog op de algemene succesladder.

 

Komaf is niet belangrijk
55% vindt niet dat de baan van hun ouders bepalend is geweest voor hun eigen carrière en ook minder dan de helft van de respondenten denkt dat de plek waar je bent opgegroeid impact heeft op je eigen succes.

 

 

Mannen en vrouwen hebben een even groot succesgevoel
Althans, 54% van de ondervraagden denkt niet dat je geslacht enige positieve of negatieve invloed kan hebben op de mate van succes.

 

Succes is overschat
Nog een verrassende conclusie. Bijna de helft van de onderzochten vindt dat succes door de samenleving te belangrijk wordt gevonden.

 

 

Door: Redactie Amayzine